Mercedes neagă zvonurile privind retragerea din Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 29.06.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a infirmat speculaţiile potrivit cărora intenţionează să se retragă din Formula 1 din cauza scandalului de corupţie din Formula 1.

Publicaţia germană Handelsblatt a anunţat în această săptămână că Mercedes ar putea fi nevoită să se retragă din Formula 1 din cauza scandalului de corupţie în care bancherul german Gerhard Gribkowksy a fost condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare.

Speculaţiile au apărut ca urmare a faptului că, potrivit propriului statut intern, Mercedes nu se poate implica în afaceri cu parteneri acuzaţi de corupţie.

Un purtător de cuvânt al Mercedes a refuzat să confirme aceste informaţii, însă susţine că germanii vor rămâne implicaţi în Formula 1 pe termen lung.

"Concilierea are o importanţă centrală pentru Daimler (n.r - compania-mama a celor de la Mercedes). Urmărim imediat indicaţiile neregularităţilor şi, în cazul unei condamnări pentru corupţie, vom evalua imediat cazul. Devotamentul nostru pentru Formula 1 este pe termen lung şi este o componentă integrală a filosofiei companiei noastre", a declarat purtătorul de cuvânt pentru jurnalistul britanic James Allen.

Bancherul german Gerhard Gribkowsky a fost condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală şi mită în procesul vânzării drepturilor TV ale F1 către CVC Capital Partners după ce a primit 44 de milioane de dolari din partea lui Bernie Ecclestone.

Procurorii germani consideră că Ecclestone este complice în acest caz, în timp ce britanicul afirmă că a fost şantajat să plătească suma de bani pentru a nu ajunge în atenţia autorităţilor britanice pentru evaziune fiscală.

Până în prezent, Ecclestone nu a fost acuzat oficial în acest caz.

Via | James Allen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru