Mercedes: "Nu avem resurse să oferim motoare pentru patru echipe"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.06.2010
Constructorul Mercedes susţine că nu poate oferi motoare pentru încă o echipă în sezonul 2011 din cauza reintroducerii sistemului KERS şi a reducerii forţei de muncă.

Şansele ca Red Bull Racing să poată utiliza motoare Mercedes în sezonul viitor au scăzut semnificativ după ce constructorul german a anunţat că nu dispune de resursele necesare pentru a-şi spori capacitatea de producţie.

Informaţia a fost dezvăluită de Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, care a afirmat că situaţia este generată atât de reintroducerea sistemului KERS în competiţie, cât şi de reducerea forţei de muncă. Totuşi, germanul susţine că nu s-a ajuns încă la o decizie finală în această privinţă.

"Probabil ca anul viitor vom avea KERS, aşa că trebuie să analizăm capacitatea noastră. Cu siguranţă va fi foarte dificil pentru noi să oferim motoare pentru o a patra echipă, dar încă nu am luat o decizie finală. Am redus forţa de muncă pentru motoare şi de asemenea trebuie să ne pregătim pentru 2013 când vor exista reguli noi. Aşa că probabil cea mai bună decizie este să rămânem cu trei echipe.

Aceasta nu este decizia finală, dar probabil că aşa va rămâne", a declarat Haug.

În prezent, Mercedes furnizează motoare pentru Mercedes GP, McLaren şi Force India, iar Red Bull Racing analizează posibilitatea de a renunţa la motoarele Renault din cauza puterii mai slabe a acestora. Totuşi, dacă Mercedes va refuza să ofere unităţi, este foarte posibil că Red Bull să continue parteneriatul iniţiat cu constructorul francez.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru