Mercedes nu intenţionează să se retragă din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.08.2010
Mercedes a anunţat că nu are planuri privind o potenţială retragere din Formula 1, în ciuda rezultatelor modeste şi a noilor reduceri de buget prevăzute pentru 2011.

Mercedes a cumpărat la finalul anului trecut pachetul majoritar de acţiuni la Brawn GP, sperând să cucerească Formula 1 mai ales în urma retragerilor celor de la Honda, BMW şi Toyota.

Cu toate acestea, rezultatele au întârziat să apară, iar constructorul german a prevăzut deja o reducere cu aproximativ 10% a bugetului pentru anul viitor. Totuşi, Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport, susţine că Mercedes nu intenţionează să se retragă din competiţie în viitorul apropiat.

"Am redus drastic bugetul şi suntem încă în Formula 1, în timp ce alţi constructori s-au retras. Credem în continuare că este o investiţie bună, chiar dacă rezultatele nu au fost pozitive. Când câştigi titluri, ştii cum să le obţii din nou. Cel mai important lucru este să rămânem împreună şi asta intenţionam să facem", a declarat germanul pentru publicaţia L'Equipe.

Mercedes GP ocupă numai locul patru în clasamentul constructorilor după primele 12 etape din acest sezon şi are de peste două ori mai puţine puncte decât liderul Red Bull Racing.

Haug este însă încrezător că germanii au abilitatea de a reveni la forma cu care Brawn GP a concurat anul trecut în Formula 1.

"Evident, nu suntem acolo unde vrem să fim, dar aşa merg lucrurile în Formula 1. Sunt în această afacere de ceva timp, la fel ca şi Ross Brawn. Ştiu că această echipă are potenţialul de a avea rezultate mai bune. În prezent nu suntem suficient de puternici, dar sunt convins că putem recupera în timp", a mai precizat el.

Via | L'Equipe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru