Mercedes: "Nu vom lupta pentru titlul mondial în 2014"

de Daniel Popescu
Vineri, 06.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff susţine că Mercedes nu va fi capabilă să lupte pentru titlul mondial în sezonul 2014 şi anticipează că vor mai trece câţiva ani până ca germanii să obţină o astfel de performanţă.

Esential 7 pole position-uri a obtinut Mercedes in prima jumatate a sezonului 2013
1 pole position a obtinut mercedes dupa pauza de vara din luna august
Presa internaţională speculează de mai mult timp că Mercedes va avea cel mai puternic motor în sezonul 2014 al Formulei 1, iar schimbarea regulamentului tehnic oferă echipelor oportunitatea de a opri dominaţia recentă a celor de la Red Bull Racing.

De altfel, McLaren consideră că aceasta combinaţie de factori va face ca Mercedes să fie echipa cu cel mai rapid monopost în sezonul 2014, însă germanii au negat acest lucru.

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, consideră că echipa mai are nevoie de câţiva ani înainte de a putea lupta pentru cele două titluri mondiale.

Cred că Red Bull va rămâne în continuare cea mai bună echipă. Nu vom lupta pentru titlu pentru o perioadă.

Christian Horner
Sef Mercedes
"Când te uiţi la nivelul de performanţă pe care l-a arătat Red Bull în ultimii patru ani, cred că va rămâne în continuare cea mai bună echipă.
Nu vom lupta pentru titlu pentru o perioadă. Punem toate lucrurile la punct şi trebuie să îmbunătăţim performanţa. Anticipez că vom lupta pentru titlu în următorii ani, dar nu pot spune când, este ca şi cum am ghici într-un glob de cristal. Trebuie doar să punem lucrurile la punct"
, a declarat austriacul.

Wolff oferă ca exemplu şi faptul că performanţele obţinute de Mercedes au fost oscilante în 2013. După o primă parte a sezonului în care s-a evidenţiat prin rezultatele din calificări, echipa a eşuat în tentativa de a obţine pole position-uri în a doua parte a campionatului.

"Eram foarte buni la gestionarea pneurilor pe un singur tur, dar apoi ne chinuiam un pic să le menţinem în viaţă. Ulterior, dintr-un motiv oarecare, situaţia s-a inversat în a doua jumătate a anului şi nu am mai obţinut niciun pole position după Spa, chiar dacă am fost aproape de câteva ori", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • nu-I politician foarte bun Wolff ...
    nu stiu daca avea rost o astfel de declaratie ... daca el nu crede in echipa cine sa creada? (chiar dava stie ca nu vor fi capabili sa lupte pentru titlu)

    @Daniel

    pe coloana de citate din stanga ai trecut din gresala numele lui Horner in locul lui Wolff
    4 0
  • Declaratia mi se pare prosteasca. Nu inteleg de ce a facut-o. Chestia asta ca Mercedes construieste o echipa de F1 pentru viitor si ca treaba asta se face cu pasi mici, dar siguri, e naiva. In fiecare an sunt aspecte noi si a invins acela care a raspuns cel mai bine in cel mai scurt timp, adica cel care s-a adaptat rapid la acele schimbari. Mercedes a inceput in 2010 cumparand Brawn GP (CM in acel moment) si a ajuns, dupa 4 sezoane, pe locul 2, iar Wolf ne spune ca locul 1 e, inca, departe. Probabil in 2014 isi propun locul 1,75, in 2015 locul 1,5, urmand ca in 2017, nemteste, sa ajunga pe locul 1,000. Fassss. Pentru mine e clar ca vor sa adoarma concurenta, dar uita ca Vettel&co (inca) nu dau semne de oboseala. Solutia e sa-l ia pe Vettel si sa lase politica intortochiata pt Ferrari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru