Mercedes: "Realimentările cu carburant nu vor reveni în 2017 dacă presupun costuri prea mari"

de Daniel Popescu
Luni, 18.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit că Formula 1 va renunţa la propunerea de a readuce realimentările cu carburant începând din sezonul 2017 dacă această schimbare va presupune costuri prea mari.

Dacă este prea scump, nu vom face asta.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Grupul de Strategie al Formulei 1 analizează posibilitatea de a aduce o serie de schimbări importante de regulament în sezonul 2017, iar una dintre cele mai importante vizează reintroducerea alimentarilor cu carburant în timpul curselor.

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a dezvăluit însă că această propunere nu va fi implementată în cazul în care costurile vor fi prea mari.

"Realimentările au fost interzise din cauza costurilor şi pentru că opririle la boxe durau prea mult. Vrem să reexplorăm ideea şi să vedem dacă putem face schimbul de pneuri şi realimentarea în acelaşi timp în care acum înlocuim cauciucurile, două până la trei secunde. Am decis să explorăm această opţiune şi costurile implicate pentru că ar putea fi spectaculos. Dacă este prea scump, nu vom face asta", a declarat el.

Esential 2017 este anul in care realimentarile cu carburant ar putea fi reintroduse in Formula 1
În plus, Wolff a precizat că, printre celelalte măsuri adoptate, echipele de top au fost de acord cu mărirea lăţimii pentru monoposturi şi pneuri.

"Am ajuns la un acord pentru a creşte lăţimea monoposturilor şi pneurilor şi să avem aripi faţă şi spate mai mari.

Vrem să interzicem sistemele care ajută piloţii la start pentru că piloţii să folosească ambreiaje de mână", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • daca tot vorbim numai de costuri.... de ce sa nu introduca atunci de ce nu se introduce motorul diesel fara turbo? consum mai mic, poate un filtru euro 6 pe el pentru protejarea mediului ....
    7 0
  • Ha,ha,ha...
    Cei de la Mercedes sunt ipocriti,cum am mai spus si cu alte ocazii!Se vede de pe luna ca nu vor sa schimbe nimic esential pentru ca sunt bine asa cum sunt acum.Ma intreb cate amenintari cu retragerea faceau daca nu le iesea schimbarea?!Sigur de la cursa la cursa,doar stim cum faceau cand nu reuseau sa fie in varf,ne aducem aminte si de testele ilegale si cat de usor au scapat...vom vedea cand nu vor mai fi unde sunt cum vor comenta...insa daca vor avea inca doi ani concesii de genul asta,probabil ca nici nu vor mai ramane in F1,scot parleala si ...pa,pa "marea echipa"! ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru