Mercedes s-a înțeles cu Lewis Hamilton: britanicul a semnat un contract pe sezonul 2021

de Paul Cosma
Luni, 08.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a ajuns la o înțelegere cu Lewis Hamilton, iar multiplul campion britanic va concura pentru echipa germană și în 2021. Contractul se întinde pe un singur sezon.

Așteptarea a luat sfârșit. Toate echipele de pe grila de start a Formulei 1 și-au finalizat liniile de piloți pentru noul sezon care debutează în martie. 

Mercedes era ultima echipă cu un singur pilot confirmat, în persoana lui Valtteri Bottas, însă team-ul german a reușit, în cele din urmă, să-l păstreze pe Lewis Hamilton pentru încă un sezon, punând capăt tuturor zvonurilor și speculațiilor din ultimele luni.

Constructorul a semnat un nou contract cu multiplul campion britanic, valabil pe sezonul 2021, fără să ofere informații cu privire la continuarea înțelegerii după acest an. 

“Sunt încântat să încep al nouălea sezon cu Mercedes. Am reușit lucruri incredibile împreună și vom căuta să ne îmbunătățim performanțele în continuare,” a declarat Lewis Hamilton. 

Britanicul spune că noul contract include și lansarea unei fundații care să sprijine “diversitatea și incluziunea în sport”, un proiect foarte important în negocierea noii înțelegeri cu Mercedes. 

Hamilton și-a făcut debutul în F1 în 2007 alături de McLaren și a luat startul în 266 de curse până acum.

Britanicul a venit la Mercedes în 2013, unde a câștigat 74 de curse și șase titluri de campion mondial.

În 2020, a doborât recordul de victorii stabilit de Michael Schumacher și a ajuns la cota 95. Tot anul trecut a egalat recordul lui Schumacher la numărul de titluri mondiale câștigate (7).

Via Mercedes

Comentarii (53)

  • Hamilton o să câștige al 8 titlu anul ăsta
    23 36
  • Costel
    de la dorintele fantasmagorice din toamna trecuta ale progeniturii lui Carmen Larbastier:
    - contract pe 4 ani,
    -drepturi de imagine exclusive pentru FormulaE,
    -un procent deloc insignifiant din beneficiile ce revin celor din Brackley in F1, iata ca Benz ii de cu totul alta parere, Benz spune raspicat: HALT, luptatorule BLM!

    .....ofera doar unsprezece luni de contract.....

    fara putere de tagada, asistam la ultimele spasme inaintea obstescului sfarsit pentru cel de-al doilea septuplu din istorie, dar de departe*merituosul* castigator al primului loc la categoria septupli ai F1 atunci cand nu ne sfiim sa-i analizam obiectiv cariera din perspectiva conjucturilor favorabile, excesiv de multe pentru a nutri speranta careva ca ierarhia asilor volanului consfintita la mijlocul anilor 2000 mai poate suferi vreo modificare demna de amintit in perioada urmatoare
    0 0
  • Costel
    erata: BLM
    4 15
  • Neutru
    Alin, Sir Hamilton a câștigat prin semnarea contractului, restul vom vedea.„al 8-ulea titlul”.
    13 16
  • Neutru
    Domnul Paul Cosma, credea cineva că nu semnează? Emoții aveau doar „discipolii”.
    15 7
  • Fostul, actualul și viitorul șampion mondial : Lewis Mercedes ...
    15 23
  • Eu am anumite rezerve în ce priveşte al 8-lea titlu pentru Hamilton. Mercedes şi-a micşorat cota la echipă şi implicit la contribuţia monopostului, Hamilton îmbătrâneşte, ceilalți nu cred că stau degeaba, vom vedea.
    19 11
  • Sper sa vina RBR cu ceva surprize sau de ce nu Ferrari. Ham nu merita sa il depaseasca pe Schumacher daca are mereu mereu o masina cu care poate castiga prea usor. Ok, e cel mai bun de la Schumacher incoace dar nu mai mult.
    18 12
  • penultimul samaritean
    https://youtu.be/0jfRiL46wxY
    0 3
  • Costel
    D-le Cosma,
    nu va cunosc, evident ca nu ma cunoasteti.......

    da' tin mortis sa va-ntreb fara ocolisuri:

    care-i motivul pentru care comment-ul meu se afla inca la *dospit* chiar si dupa 24 de ore de la expedierea sa???

    de ce, intr-un mod complet anapoda, apare doar erata ???
    4 6
  • Costel
    D-le Cosma,
    chiar va deranjeaza adevarul pe care l-am rostit ieri in amurg?!?

    de ce nu spune nimeni ca al doilea septuplu, printre multele sale cerinte necuvincioase din ultimele 12 luni, *excentricitati* care-au intarziat inacceptabil de mult semnarea ultimului contract, acesta isi dorea mortis sa detina pana si dreptul de a-si alege coechipierul?

    de ce nu spune nimeni ca salariul sau anual s-o diminuat, de la 54 milioane $ in 2020 la 48 milioane $ in 2021?

    D-le Cosma,
    va recomand sa nu care cumva sa deveniti complice la ascunderea tuturor acelor elemente care impun singura concluzie pentru sezonul care-i gata sa inceapa:
    inceputul sfarsitului pentru conjuncturalul septuplu,
    vria profesionala in 2021 pentru rivalul lui Sebastian Vettel
    10 10
  • hahaha
    E bine pentru Sir LH, e bine pentru Mercedes dar e trist sa stii castigatorul si echipa inainte de primul antrenament!
    Probabil din cauza lipsei de suspans audienta in F1 va scadea in acest an.
    15 2
  • Neutru
    Domnule Costel, și mie mi s-a șters un comentariu. În următorul am folosit sarcasmul. Din acest motiv apare apendicele „Sir” și corecția gramaticală „al 8-tulea titlu”. În comentariul șters mă refeream la sublinierea „diversitatea și incluziunea în sport”
    14 6
  • Nica Hamilton ia al 8 titlu sigur clar Mercedes tot la fel are contribuția la monopostul lui Hamilton că de aia la adus sa iasă campioni ptr a 8 oara ia sigur titlul anul ăsta o să îl ia pe al 8 titlu și la anu se retrage îi face mașina lui Hamilton sa fie și mai bună că în 2020 am văzut la Mercedes pe pagina lor de Instagram că lucrează la mașină lui Hamilton sa fie foarte buna
    8 2
  • Post Hamilton e cel mai bun din generația sa și va fi legendă ca Schumacher și Senna și Clark și Moss și Stewart și Moss și în 2020 a fost făcut și sir lewis Hamilton și ia pus numele lui și pe circuitul Mari Britaniei o să îl depășească anul ăsta pe schumacher și o să facă cel puțin 100 de victori și 100 de pole anul asta
    11 5
  • Nu contest talentul respectivului, insa cel putin Ferrari si RBR au muncit din greu pentru marirea performantelor asa ca ma astept la o replica pe masura.
    https://www.formula1.com/en/latest/article.5-reasons-for-ferrari-fans-to-be-optimistic-about-the-2021-season.5rxvauq5VTPI5suQILlFHx.html
    Pacat ca nu se incepe la Melbourne - este unul din circuitele preferate.
    17 1
  • Costel
    D-le Neutru,
    sa nu cumva ca bantustanul comunicational, marsava solutie recomandata fatis redactiei AM de catre @raduvlase, sa-nceapa sa fie implementat mai curand decat anticipam.....

    evident ca Toto neaga orice imixtiune a septuplului in ceea ce priveste un potential coechipier (grand-prix247 din 08.02.2021) dar oare cui sa mai genereze stupoare o astfel de atitudine publica atunci cand ne referim la Wolff....

    dar perioada contractuala de 48 de luni pe care o solicita septuplu' unde se afla in actuala intelegere?!?

    dar drepturile de imagine pe care si le dorea septuplu' pana si-n FormulaE ?!?

    consider ca septuplu' a iesit din aceasta negociere mult mai sifonat decat anticipau multi, is convins ca pe multe paliere ale negocierii Benz i-a raspuns nu de putine ori si pe un ton raspicat: HALT!

    pentru progenitura lui Carmen Larbalestier urmeaza doar ultimele spasme inainte ca aceasta sa-si dea obstescul sfarsit (dpdv profesional)
    6 5
  • Radu Mercedes și Hamilton vor ieși campioni mondiali pentru a 8 oara
    10 9
  • Neutru
    Costel, AM face cum dorește(privilegiul administratorului).Radu Vlase să afle că oamenii sunt diferiți și au gusturi diferite. În articol se subliniază lansarea unei fundații pentru„ diversitatea și incluziunea în sport” Diversitatea și incluziunea în sport pe care Hamilton o vrea este veche dar el vrea locuri rezervate (pentru unii) cum avem noi în educație, politică, economie, cultură.
    13 4
  • Costel
    D-le Neutru,
    asa-i, AM detine atat painea cat si cutitul, tocmai d-asta ii urez lui Paul Cosma sa nu se abata nicio clipa de la nobila postura de despot luminat al AM-motorsport

    D-le Neutru,
    au intarziat cca 8 luni de zile cu parafarea noii intelegeri fiindca *detaliile* cu privire la bunul mers al noii fundatii le-a rapit tot timpul, atat septuplului dar si celor din Brackley si Stuttgart deopotriva ?!? :-))

    acest escroc sadea n-are niciun fel de respect la adresa opiniei publice nicimacar la momentul cand paseste viguros spre borna 40!
    asa crede el ca-si poate camufla neintelegerile generate de diferenta majora dintre cerere si oferta, diferenta care contabilizeaza multe zeci de milioane de USD....

    Eddie Jordan a pus punctul pe "i" pe acest subiect in urma cu vreo luna iar Benz, de ce sa nu recunoastem, a procedat impecabil imprumutand din transanta solutie irlandeza in negocierile cu englezul septuplu'
    6 8
  • hahaha
    O veste trista pentru fanii F1.
    Alonso a fost lovit de o masina si are fata accidentata iar maxilarul rupt.
    https://www.sportsnewsireland.com/news/formula-ones-fernando-alonso-seriously-injured-in-car-accident/
    6 0
  • Costel
    ii vremea si pentru informatii incantatoare....

    acustica grandioasa a noului propulsor montat deja pe monopostul SF21

    https://youtu.be/W0DqTgKJ2ew
    3 3
  • Asa suna la relanti si motorul de anul trecut.
    6 2
  • @Nea Costel
    Nea Costele, tare mi-e teamă că, până în 2025, cu înghețarea asta neverosimilă a motoarelor, or să rămână cu acustica, încântătoare, sau mai bine nu ...
    Înghețarea motoarelor. Încă un motiv ca Hamilton să-și prelungească contractul până în 2024 inclusiv. Are garantat cel mai bun motor, Mercedes se pricep foarte bine la aerodinamică, de ce s-ar retrage ? Încă patru titluri nu strică la casa omului ! În același timp, "Valtteri, it's James" va deveni cel mai longeviv și de succes nr. 2 (preș) din istoria competiției ! Că doar nu crezi că-l vor deranja pe Lewis cu vreun Russell sau ceva asemănător, nu ?
    13 2
  • georgica prefacutul
    Haterii lui Hamilton consuma multe chestii ciudate. As vrea sa stiu in ce cursa din 2020 a fost Bottas pres? Sa nu-l confundam cu Ocon sau cu cei de la McLaren.


    Cat despre mult iubitul russell: 0 - 3 cu colegii de echipa. Williams a avut monopost peste Haas dar a terminat pe 10 din cauza lui georgica. Saracul si cand au terminat doar 11 el nu a punctat. Cu Mercedes era favorit sa castige si dupa greseala de la pit ( greseala produsa pt. ca flacaul nu a confirmat intrarea), dar fraierul a comis-o din nou si s-a urcat pe borduri pana a facut pana.La sfarsit in loc sa-si recunoasca greseala a pozat in victima.
    Chiar e necesar sa citim in comentarii non-stop numele acestul flacau, insolent si netalentat? Unul care pierde cu Latifi si Kubica nu are cum sa fie concurenta pentru Lewis. Voi chiar nu va intrebati de ce Williams a vrut sa scape de russell daca-i asa de bun ?
    Top 10 cei mai buni piloti 2020 facut chiar de acestia i-a inclus pe albon si grosjean in dauna lui Norris din cauza ipocritului de russell care nu stie sa fie corect. russell si albon nicioadata nu au fost prieteni adevarati cu Norris.
    Sper sa-l vad ciocanindu-se cu Mazepin si sa-l puna rusul la punct. Oricum georgica mai urat decat este nu poate fi.
    7 10
  • Neutru
    Georgică prefăcutul ai dreptate! Russell(pe care tu l-ai scris cu literă mică) este mediocru( chiar sub mediocru) ultimul pilot de pe grilă! Prin comparație Hamilton(multiplu campion) asul- așilor e mereu în fața cu Mercedesul lui imbatabil. Dar ce să vezi că lunganul ăsta în trei zile a făcut ce face campionul de șapte ani. Era nene în fața tuturor de a fost nevoit Toto să facă manevre la echipă să-l potolească. Chiar și pana acea a venit după ce i-au pus băieții cauciucuri speciale. Doar nu putea să-l jignească pe „multiplu campion”.Deci care este mai BUN? HA?!
    15 3
  • Neutru
    Și mai e ceva! Dacă tot ești psihanalist de te pricepi la oameni mai bine ca Freud fă un efort și respectă gramatica(te respecți pe tine).
    14 2
  • @ Jorjica
    Bai, da' voi, hamiltonistii astia, cand afirmati ceva, va este chiar atat de greu sa verificati si daca este adevarat ce spuneti ? Sau nu e nevoie ? Pentru ca la o simpla cautare, am gasit ca : Russell-Kubica 18-3 in calificari si 16-2 in cursa (restul fiind DNF-uri) ! Cat despre bietul Latifi ... batut la zero in calificari, nici nu merita sa mai deschidem discutia ! Asa ca bai hamiltonistilor, daca tot aveti internet, folositi-l si ca sa va informati, nu numai pentru filme porno ! Poate asa n-o sa mai debitati zece prostii per postare !
    In 2020 Bottas a fost mai varza ca niciodata, asa ca nu mai era nevoie sa fie si pres, da' de anii anteriori nu zici nimic ? Ca atunci, la minim trei-patru curse se auzea in radio celebrul "Valtteri, it's James" !
    13 4
  • Costel
    Dom' DAV,

    is si eu de acord cu faptul ca Ferrari n-are cum sa aiba un 2021 tocmai prodigios, chiar avand la dispozitie in acest an un motor refacut din temelii, beneficiind de reguli schimbate ale pachetului aerodinamic si de prezenta unui Sainz inca neerodat de valtoarea deloc straina de Maranello iar reactia publica foarte prompta a team-principal-ului, Binotto confirmandu-ne inca o data faptul ca-i omu' "potrivit" la locu' potrivit, valideaza punctul de vedere al dumitale......
    Mattia: "We will not close the gap to the front in 2021"
    (grand-prix 247- 01.02.2021)

    Dom' DAV,
    in ceea ce-l priveste pe al doilea septuplu.....
    ca-i luciditate sau poate-i doar o doza majora de resemnare in cazul dumitale, ramane sa constatam....

    eu am convingerea ca recordurile lui Mansell si G. Hill, ambii campioni mondiali la venerabila varsta de aprox 40 de ani, nu o sa poata fi sustrase acestora de catre perfidul frate al lui Nicolas Hamilton, infama progenitura a doamnei Larbalestier chiar n-are atatea resurse, ii apocaliptic pentru actuala F1 ca de la 36 de ani aceasta creatura sa-nceapa sa-si construiasca un palmares similar lui Alain Prost...
    4 5
  • georgica prefacutul
    "Valtteri, it's James" s-a auzit de max. 5 ori in 4 ani. Colegii lui Schumacher, Alonso si Vettel au primit peste 50 de ordine, Ricciardo a fost avantajat in min. 10 curse la Renault.
    Bottas a avut cateva curse slabe dar daca era varza cum pretind "expertii" nu termina pe 2. Lumea uita ca Bottas a castigat 3-0 cu mult laudatul massa.


    Asa cum voi pretinteti ca rosberg a fost peste Hamilton in acel 2016 desi britanicul a castigat duelurile pe pista si a avut mai multe victorii. Asa si russell a pierdut cu Kubica: 0 - 1 la puncte si cu Latifi - canadianul are mai multe locuri 11. Clasamentul conteaza mai mult ca impresia artistica.

    "Neutrule" cred ca omiti multe lucruri: pe acel mini-circuit nu prea se vede nivel pilotului, inainte de SC Bottas era mai rapid si inca avea sanse sa-l ajunga si depaseasca pe georgica, Hamilton a castigat curse cu Verstappen si Leclerc pe pista spre deosebire de russell care a fost norocos ca a scapat de cei doi.
    Greseala de la boxe la lasat pe Bottas fara pneuri, georgica si-a primit pneurile mult dorite. Bottas a fost principalul prejudicat.
    Voi astia care pretindeti ca Toto a facut manevre nu prea va duce capul. Chiar credeti ca are Toto un buton special pe care-l apasa si georgica face pana automat. Si ce interes avea Toto sa-l lase pe prietenul stroll sa cada de prost? Victoria lui Perez le-a cazut foarte prost celor de la racing point.
    Perez a ajuns fara vina lui ultimul in primul tur, a recuperat fantastic si a castigat MERITAT - el merita laudat pentru acea cursa, nu georgica.
    Voi tineti cu georgica pt. ca-i la fel de paranoic ca voi.Insolentul a indraznit sa-i atace pe cei de la Red Bull si sa zica ca albon este sabotat desi nu are dovezi.
    Williams au vrut sa scape de el si sa-l aduca pe Perez. Mexicanul a refuzat oferta. In momentul in care sefii de la Williams au confirmat ca vor pastra pilotii actuali, gorgica a iesit repede si a mintit ca Perez si echipa sa au inventat zvonul despre Williams. Astfel georgica a aratat ca are un caracter de -2 lei.
    Nu sunt un hamiltonist. Mi-e indiferent cine castiga dar sunt satul de fanii hidosului georgica.
    7 5
  • Neutru
    Să nu ne inervăm. Georgică este hidos, prea înalt, vorbește în plus fără să gândească deci cam fraer, mai este și ultimul pilot. Dar l-au pus în mașina campionului trei zile și a făcut ce face campionul de șapte ani, a fost în față. Concluzia e una, e mai bun decât campionul! Au fost campioni „profesorul”„ luptătorul”
    „ baronul roșu” Alonso „pierzătorul” Kimi „bețivul” Buton „norocosul” „campionul de carton” și campionul favorizat datorită culorii că dacă nu era colorat nu era nici în F1.Toate aceste ADJECTIVE nu-și au rostul și locul aici! Toți au nume pe care suntem obligați să le folosim!
    10 4
  • georgica prefacutul
    Campionul a castigat si pe trei roti, georgica a facut pana si-a terminat pe 9. Un rezultat mai slab decat cel mai slab rezultat al lui Hamilton in sezon.Deci nu prea a facut ce face campionul. Ca vrei sa-l vezi tu pe russell mai bun si nu-l suporti pe Hamilton pt. ca este de culoare este problema ta.
    Hamilton a ajuns in F1 pentru ca a castigat competitiile suport. La ce curse a facut in 2006 in gp2 era imposibil sa nu ajunga in f1. In formula 1 a terminat in top 5 si a castigat curse in fiecare sezon. Au fost cateva curse castigate cu a treia/patra masina ca performanta pe respectivul circuit. Are foarte multe curse castigate pe ploaie. Unii specialisti zic ca-i cel mai bun din istorie, eu zic ca-i top 5.
    Cei care inteleg f1 stiu ca masina conteaza 80-90% si un pilot slab de la o echipa codasa pus in cel mai bun monopost poate conduce sau chiar castiga o cursa.Sa castige un campionat este insa mult mai greu pt. ca acel procent de 10-20% ce reprezinta nivelul pilotului conteaza mai mult decat cred unii. Un pilot slab poate deveni campion doar cu un coechiper si mai slab si cu un monopost mult superior. Au fost foarte putine cazuri in istoria f1.
    Carlos Sainz Jr. a spus ca orice pilot poate sa castige cu Mercedes dar foarte putini ar avea sanse sa castiga cu Hamilton coechiper. Mi se pare o parere foarte avizata si corecta.

    georgica nu este campion si sunt sanse sa nu fie niciodata. Asa ca nu-i frumos sa comparam legendele motorsportului cu unul cu 3 puncte.
    Adjectivele care reprezinta realitatea au sens si merita folosite. Teoriile conspiratiei insa nu-si au rostul.
    8 3
  • Neutru
    O analiză perfectă dar datele sunt selectate(scoase din context) pentru scopul final. Citarea lui Carlos spune totul dacă era completă. Și „teoria conspirației” la fel.„ Orice pilot poate să câștige cu Mercedes dar foarte puțini ar avea șanse să câștige cu Hamilton coechipier pentru că nu va fi lăsat de echipă”.
    12 2
  • Neutru
    Studiază modul(contextul) în care Hamilton a ajuns în F1.Nu din spusele fanilor!
    10 3
  • @Neutru
    Un pilot care sa-l bata pe Hamilton nu va fi lasat sa faca asta ? Eroare grava, pilotul capabil de asa ceva (Max, Leclerc, Russell, Ricci, etc, etc) nici macar nu va ajunge la Mercedes !!! Toto stie de ce ...
    7 2
  • Costel
    @@Neutru,
    puteai, se impunea chiar, sa-i amintesti atat pe Sebastian Vettel cat si pe Alonso, ambii posedand toate calitatile profesionale sa-l domine, subordoneze si subjuge in cel mai scurt timp, din postura de coechipieri la BenzF1 V6T, pe conjuncturalul septuplu....

    dar de, Bottas poseda alte *atuuri*......

    daca-i cineva pe Terra care sa poata intrece in grija, atentie si supunere arhicunoscutele aptitudini ale bonelor filipineze acela-i numa' Valtteri!
    2 3
  • georgica prefacutul
    Mercedes spre deosebire de alte echipe au lasat pilotii sa se lupte pe pista.
    Cat despre cine poate sa-l bata pe Hamilton cu acelasi monopost:
    Leclerc - as zice ca este cel mai bun pilot in calificari dar greseste ingrozitor de mult, uzeaza pneurile prea repede si este un dezastru pe ploaie - deci nici o sansa
    russell - nu-i in stare sa-l bata nici pe Latifi si nu a facut inca o cursa buna cap-coada - nici o sansa
    Ricciardo - este un pilot constant dar nu suficent de bun, a pierdut cu Kvyat in 2015 - nici o sansa
    vettel - in 2018 Ferrari a fost cel putin la nivelul celor de la Mercedes si am vazut ce s-a intamplat - nici o sansa
    Alonso - nu a fost in stare sa-l bata pe Hamilton la deput - nici o sansa
    Verstappen este singurul care se apropie de Hamilton.
    4 4
  • georgica prefacutul
    erata:debut
    1 1
  • Neutru
    Bravo, așa fan mai rar. Nu vreau să te supăr dar Hamilton se va bate singur anul acesta. Va greși fără să fie provocat. Să vezi atunci „prietenie” Hamilton-Toto! Mi-a spus mie cineva persoană serioasă. Apropo sper că ai simțul umorului bine dezvoltat!
    12 0
  • georgica prefacutul
    Daca campionul va fi Verstappen cu siguranta nu ma voi supara.
    Poti sa dai un pronostic top 5 la piloti daca tot pretinzi ca prezici viitorul.
    3 1
  • Neutru Hamilton va lua al 8 titlu
    2 3
  • Da Aline va lua. Prin 2000 - 2001 la școala 143 din cartierul Baicului ,București director era o domnișoară sub 20 de ani care terminase 8 clase cu greu dar era director. noroc că avea secretară capabilă( 50 de ani). Știi de ce? RLM aparținea unei minorități pe care Europa credea că românii o persecută. Acum Europa să nu cadă de fraeră ne tratează pe toți românii ca făcând parte din acea minoritate. Din acest motiv Hamilton precis va câștiga câte campionate vrea el. Aici este BLM.Cine știe cunoaște și invers!
    8 5
  • Neutru
    Mercedes a jucat la câștig! A tot amânat semnarea contractului pentru al împiedica pe Hamilton să plece la adversari știind că ceilalți piloți de valoare au contracte semnate cu echipele. La anul vor fi mai multe opțiuni și vor avea de unde alege. Nu știu dacă Hamilton va mai câștiga și anul acesta .Fiind anul despărțirii pot apărea probleme. Opinia unui om neutru!
    11 2
  • Discutati discutii baieti ! Daca Mercedes va ramane la acelasi nivel, au cel mai bun motor si cea mai buna aerodinamica (Newey este depasit de ani buni), vor ramane campioni si dupa plecarea lui Hamilton, indiferent cine vor fi pilotii. Si atunci se va vedea si cat de pe bune este Hamilton "legenda" din visele erotice ale fanilor sai. Apropo, eu o propun pe bunica-mea la Mercedes, din 2022, asa, ca sa am si eu in familie un (o) WDC ...
    6 6
  • Marius
    @DAV,Newey nu e depășit, hai sa punem motorul Mercedes pe sasiul lui Adrian, sa vedem ce iese
    7 0
  • @Marius
    Daca pana in 2016, inclusiv, se putea spune despre Mercedes ca traiesc numai datorita motorului, din anul urmator lucrurile s-au schimbat radical. Referindu-ma la aerodinamica, sa nu uitam ca, in ultimii ani, au fost autorii unor inovatii remarcabile, ca au prezentat in intersezoane cel putin doua evolutii de monopost, ca in decursul sezoanelor au avut cele mai de succes upgradari, etc, etc. Urmarea ? Titluri adjudecate deja, la figurat, dupa cateva curse ! Sunt fan Ferrari, dar nu pot sa nu le recunosc meritele ! Ce-a facut Ferrari cu cel mai puternic motor de pe grila, dar fara un sasiu pe masura ?
    Red Bull ? De ani buni se chinuie sa proiecteze un monopost competitiv inca de la startul sezunului si nu reusesc, lucru confirmat chiar de ei ! Demn de mentionat, au avut decenta sa recunoasca de fiecare data ca nu exclusiv din cauza motorului, ci 30% motor, 70% sasiu. Asa ca mai usor cu motorul Mercedes pe sasiul lui Newey, ca s-ar putea sa nu fie o combinatie de mare succes.
    4 5
  • Marius
    Și totuși, de ce nu le-au livrat motoare celor de la Red Bull? Prietenii știu de ce. Poate ma înșel, poate ai dreptate, poate nu o sa știm niciodată cum ar fi fost dacă.... Și sa nu uitam, nici Maranello nu au vrut sa le livreze motoare niciodată. Red Bull e un ghimpe pt ceilalți mari constructori, inclusiv pt Renault. Și eu ți-o spun obiectiv, ca fan Mclaren,din vremuri demult apuse.
    5 0
  • @Marius
    De ce nu le-au dat motoare nici Mercedes, nici Ferrari ? Tu, în locul lor, ai fi făcut-o ? Ți-ai fi motorizat unul dintre oponenții puternici ? Le-ai fi dat mură-n gură produsul unei munci și a unor cheltuieli uriașe ? Păi tu nu vezi că taurii nu sunt în stare nici măcar să dezvolte un motor pe care-l primesc moca ? Adică ar vrea să se ajungă, din nou, pe spinarea altora ?
    5 2
  • Marius
    Pai te contrazici, parca ziceai ca Newey e depășit, acum recunoști ca, cu motorul Mercedes sau Ferrari, Red Bull erau mai buni. Și nu îl primeau moca, costa o grămadă de bani. Istoria ne-a arătat ca nu neapărat producătorii au avut succes mai mare decât clienții lor. Vezi McLaren cu motor Mercedes care au fost peste Mercedes, vezi cazul Red Bull și Renault, vezi o echipa ca Williams, cliebt Renault în anii 90's.a.m.d.Același motor moca, l-au avut și Williams, și Racing Point, Ba mai mult Racing Point a avut mașina Mercedes din 2019.Deci le e frica de Newey, ala "depășit". Omu "face" monoposturi din anii 80' și sa ști ca le-a cam nimerit pe toate.
    5 0
  • @ Marius
    Nu ma contrazic, am spus "oponenti puternici", nu am spus "mai puternici".
    Newey a nimerit-o si cu Williams, si cu McLaren, si cu Red Bull, a fost cu adevarat genial. Pana prin 2016. Dupa asta ... sa te bata constant Mercedes si-n Monaco, si-n Ungaria, si-n Singapore, circuite de casa Red Bull si pe care motorul conteaza mult mai putin ...
    Eu cred ca, odata cu evolutia programelor pe PC, gen CFD, Autocad si care or mai fi folosite in F1, metoda proiectarii la planseta a lui Newey a devenit caduca, depasita si ineficienta. De aici si semi-rateurile pe care le-a dat cu monoposturile de fiecare inceput de an, din 2016 incoace. Si cand Mercedes aveau deja castigate, la propriu, titlurile si renuntau la dezvoltarea pentru anul in curs, Newey inca se chinuia sa repare racilele de inceput.
    Totul evolueaza domnule, iar in F1 mai repede decat in alte parti. John Barnard a fost un vizionar si un inginer de geniu. Nu mai este. La fel Adrian Newey si Rory Byrne, au facut istorie la vremea lor. A trecut insa vremea lupilor singuratici, este cea a colectivelor de designeri combinate cu tehnica IT, Aldo Costa fiind ultimul exemplu de "dinozaur" trimis la pensie.
    5 7
  • Marius
    @DAV,raman la părerea ca, pana la urma Newey o scoate "la capăt" și încă mai are "ceva de spus" în F1. Timpul ne va demonstra acest lucru.
    4 0
  • Spectacol in cursa din formula E (direct pe Eurosport 2).
    7 1
  • https://www.formula1.com/en/latest/article.winning-eighth-title-wont-decide-my-future-in-f1-says-hamilton.7kepEca3K2RKl3gcRCMAaE.html
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru