Mercedes solicită controale financiare la fiecare echipă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.09.2011
Ross Brawn solicită efectuarea unor controale financiare la fiecare echipă care să demonstreze dacă există încălcări ale acordului pentru reducerea costurilor.

Echipele de Formula 1 au semnat un acord comun pentru reducerea costurilor (Resource Restriction Agreement - RRA) ca reacţie la izbucnirea crizei financiare în 2008, însă Ross Brawn, şeful Mercedes GP, este nemulţumit de modul în care respectarea acestui contract este evaluată.

În prezent, o companie de audit verifică periodic numărul de angajaţi, modul de utilizare a tunelului de vânt şi a tehnologiei CFD şi a altor sisteme. Britanicul susţine că bugetul alocat de fiecare echipă ar trebui de asemenea evaluat pentru a afla dacă există echipe care încalcă acordul RRA.

"Până acum s-a făcut o evaluare a metodologiei, nu o evaluare a cifrelor. Procesul realizat până acum este verificarea că fiecare echipă interpretează regulamentul în acelaşi mod şi până acum a avut succes. Dar credem că este mai mult decât atât şi trebuie să facem un audit pe cifre, pentru că acestea reprezintă un element foarte competitiv. Maşinile noastre sunt măsurate, cântărite şi verificate intermitent.

Dar suma de bani cheltuită are o influenţă puternică asupra competitivităţii şi trebuie să o controlezi", a declarat el.

În ultima perioadă au existat numeroase speculaţii privind posibilitatea că Red Bull Racing să fi încălcat acordul RRA, informaţii care au ieşit la lumină în urma unui audit efectuat de o companie olandeză. Campioana mondială a negat însă toate acuzaţiile, iar acestea din urmă nu au putut fi dovedite.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru