Mercedes: "Suntem sub presiune să luptăm pentru titlu în 2014"

de Daniel Popescu
Luni, 06.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că este sub presiunea de a lupta pentru titlul mondial în Formula 1 în sezonul 2014, întrucât anul trecut a terminat pe poziţia a doua în clasamentul constructorilor.

Esential 3 victorii a obtinut Mercedes in sezonul 2013 al Formulei 1
8 este numarul curselor in care un pilot mercedes a plecat de pe prima pozitie a grilei de start
Mercedes este una dintre echipele care au înregistrat cele mai mari progrese în sezonul 2013, astfel că germanii au reuşit să ocupe locul doi în clasamentul constructorilor în faţa rivalilor de la Ferrari.

Ca urmare a asccensiunii regulate de care s-a bucurat Mercedes de la revenirea în competiţie cu propria echipă în 2010, directorul de motorsport Toto Wolff admite că presiunea de a lupta pentru titlul mondial în sezonul următor este foarte mare.

"Dacă am fi terminat pe patru sau pe trei, oamenii ar fi putut spune că va exista o evoluţie înainte de a fi campioni mondiali. Dar acum aşteptările sunt foarte mari şi trebuie să gestionăm aceste aşteptări, pentru că nu este uşor să câştigi titlul mondial.

Este foarte dificil. Este foarte diferit de câştigarea unor curse, pentru că totul trebuie să se lege. Dar putem spune cu sinceritate că suntem implicaţi în lupta pentru titlu? Nu", a declarat austriacul pentru publicaţia Autosport.

Aşteptările sunt foarte mari şi trebuie să gestionăm aceste aşteptări, pentru că nu este uşor să câştigi titlul mondial.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Presa internaţională speculează că Mercedes va fi avantajată anul viitor şi de noul motor turbo V6 de 1.6 litri, estimat a fi mai performant decât cele dezvoltate de Ferrari şi Renault. Totuşi, Wolff preferă să rămână precaut în privinţa şanselor pe care echipa germană le are în lupta cu Red Bull Racing.

"Optimismul este întotdeauna periculos. Trebuie să fii un optimist cu tentă spre pesimist. Tendinţa generală trebuie să fie spre pesimism. Nu trebuie să iei totul de-a gata, dar nici nu trebuie să-ţi faci viaţa grea şi să fii prea pesimist.

Pot să observ efortul, inteligenţa şi resursele depuse pentru dezvoltarea motorului şi a trenului de rulare şi cred că facem lucrurile aşa cum trebuie. Dar nu ştiu ce fac Ferrari şi Renault. Sunt sigur că au oameni inteligenţi şi ca şi ei fac o treabă bună", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Lupta in 3 pt titlu. Mercedes, Red Bull, Ferrari. Ordinea aleatorie.
    5 0
  • Marius
    Daca ar trebui sa pariez ar fi AN care momentan e la RB.
    1 4
  • tare mi-e teama ca o sa-l aduca pe Brown inapoi
    2 1
  • pablo256r
    "Mercedes este una dintre echipele care au înregistrat cele mai mari progrese în sezonul 2013" pentru ca au efectuat acel test ilegal pentru care nu au patit nimic. Fara acel test nu terminau nici pe podium.
    Hai sa nu mintim la infinit!
    5 7
  • @pablo256r Poate reuseau si fara acel test, poate nu. Unele idei si date nu se pot pune in practica asa de pe o zi pe alta, sunt multe date si componente care trebuiesc corelate pentru a folosi acel plus. si apropos pentru tine, Acel inginer se numeste ROSS BRAWN, ci nu Brown. Scrie corect numele omului. Gandeste-te cum ar fi ca pe tine sa te cheme Gheorghe si cineva sa iti spuna GHEORGHILAU. Eu ti-am dat votul negativ asa ca sa stii.
    2 4
  • anonim
    Digisport are numai comentatori de a 5 a mana,va umple capul cu tampeniile lor,nu au nici o greutate in a face comentarii dar debiteaza numai tampenii.Se vede ca habar nu au ce e sportul si tot ce include acesta. IS JOSNICI !!!De ce sa faca ceva bine cand totul in RO e in noroi,mocirla la televizor!!!
    Faceti si voi o comparatie intre Eurosport,RTL F1[comentariile alora] si maimutoii astia. Cand comentezi SPORT trebuie sa dai semne de Educatie,Fair-play, comentarii obiective[nu subiective] de habarnisti [ chiar daca si tu X care comentezi ai un favori ] EUROSPORT E UNDEVA SUS,televiziunile vestice la fel. Poate se va schimba si la noi vreodata si se vor lasa rautatile deoparte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru