Mercedes va accelera dezvoltarea monopostului după înfrângerea din Malaysia

de Daniel Popescu
Marti, 31.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunţat că va accelera programul de dezvoltare pentru monopost după victoria surprinzătoare obţinută de Sebastian Vettel la Sepang.

Trebuie să analizăm ce a mers prost, ce trebuie să îmbunătăţim. Cu siguranţă trebuie să mărim ritmul de dezvoltare.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Victoria neaşteptată obţinută de Sebastian Vettel pentru Ferrari în Marele Premiu al Malaysiei a determinat deja Mercedes să adopte câteva măsuri speciale pentru a se asigura că rămâne principala favorită la cele două titluri mondiale.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică Daily Telegraph, oficialii Mercedes vor pregăti pentru directorul de motorsport Toto Wolff şi directorul tehnic Paddy Lowe un amplu raport despre strategia adoptată în Malaysia şi modul în care piloţii au fost informaţi despre aceasta.

Primele măsuri concrete au fost deja anunţate de Wolff şi vizează o accelerare a programului de dezvoltare pentru monopost: următoarele update-uri vor fi introduse mai devreme decât fusese planificat iniţial.

Nu există niciun motiv să intrăm în panică.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
"Trebuie să analizăm ce a mers prost, ce trebuie să îmbunătăţim, dacă trebuie să introducem update-urile mai devreme şi să le punem mai repede pe monopost, ce facem cu motorul numărul doi.
Cu siguranţă trebuie să mărim ritmul de dezvoltare"
, a declarat austriacul.

Cu toate acestea, Wolff insistă că Mercedes nu a intrat în panică în urma victoriei Scuderiei Ferrari şi consideră că este firesc ca şi alte echipe să câştige curse.

"Avem tot ce ne trebuie şi ne simţim încrezători în resursele pe care le avem. Trebuie să rămânem calmi. Poate că trebuie să aducem mai devreme pe monopost anumite lucruri planificate, dar nu există niciun motiv să intrăm în panică. Suntem din nou în sezonul regulat şi există mai mult de un singur competitor. Este ceva normal", a adăugat el.

Via Daily Telegraph

Comentarii (10)

  • Cred ca in acest text este o greseala. Nu prea vad cum oficialii Mercedes sa pregateasca un amplu raport pentru Wolf si Lowe ci mai degraba invers, cei doi sa le dea raportul oficialilor, despre chemarea neinspirata la boxe sub safety car, a celor doi piloti. Dupa parerea mea, atunci Mercedes a pierdut cursa.
    17 2
  • Cica....... "Nu există niciun motiv să intrăm în panică." spune Toto Wolff, dar in acelasi timp spunea ca " .......cu siguranţă trebuie să mărim ritmul de dezvoltare...." :) .
    12 5
  • Ha,ha,ha...
    La drept vorbind...chiar nu au motive de ingrijorare,a fost doar o cursa pierduta,insa daca va devenii obicei ca Ferrari sa fie foarte aproape de ei,atunci da,va trebuii sa fie cat de cat ingrijorati.Totusi,au inca cel mai rapid monopost,si va fi dificil pentru Ferrari sa-i detroneze,parerea mea!
    Insa pentru spectacol sper sa se tina cel putin aproape,si chiar sa fie bataie pentru fiecare victorie intre ei !
    12 0
  • F1 Vision
    Analizand ceva mai serios declaratiile de dupa cursa, mi-am dat seama ca de fapt baietii de la Mercedes nu se asteptau ca o alta echipa sa le faca probleme. Evident prima echipa putea sa fie Williams dar am dedus dupa prima cursa ca nu o sa fie cazul nici in acest sezon si probabil in nici un alt sezon, atata timp cat o sa fie motorizata de Mercedes. Surpriza putea sa vina ori de la cei de la Red Bull ori de la cei de la Ferrari, si pentru moment, favoriti sunt cei de la Ferrari. Cat de mult va tine acest moment, vedem in cursele urmatoare.

    In rest sa nu uitam ca cei de la Renault si cei de la Ferrari mai au ceva tokeni de folosit :P
    15 2
  • Ferrari (din pacate) are nevoie de anumite circumstante (se pare ca una din ele este caldura in exces) ca sa-i invinga pe cei de la MB
    cei de la MB sunt dificil de batut ...
    daca si dupa cursa din Monaco rezulatul va fi egal (3-3 victorii Ferrari vs MB) atunci au motive de ingrijorare ... pana atunci doar ne bucuram de acest rezultat neasteptat :)

    Forza Ferrari!
    21 1
  • @F1Vision
    Vezi ca Ferrari si RedBull nu sunt singurele echipe care mai au tokeni de folosit...si Mercedes se afla printre ei.

    Eu oricum cred ca Ferrari au avut mare noroc la Sepang. Mercedes nu se astepta ca Ferrari sa fie asa de repede competitiva.
    Si din pacate iar mai cred ca prin palma asta data de Ferrari, Mercedes nu o sa mai cedeze nimic pana la sf. campionatului cu conditia de a nu avea probleme cu monotostul
    5 1
  • jul1974
    Din cate am citit eu pe aici si prin alte locuri Mercedes au o problema cu gestionarea cauciucurilor in regim de temperaturi inalte daca nu ar fii intrat la boxe in turul 4 su SC ar fi trebuit sa intre mai tarziu altfel nu puteau termina cursa in forsing, ci la relanty si riscau sa fie depasiti si de alti piloti(Kimi de exemplu)
    Referitor la Hamilton la ultimul schimb el a vrut cauciucuri medium insa de la boxe i s-a comunicat ca nu au identificat setul de cauciucuri medium care sa poata fii utilizate pana la sgarsitul cursei asa ca l-au incaltat cu harduri.
    Victoria Ferrari poate fii un foc de paie desi cred ca sunt acolo imediat dupa Mercedes dar de data asta as zice ca sunt mai aproape de ei in cel mult 0,500 s, ramane sa confirme, iar daca Mercedes se precipita si au 1-2 abandonuri in primele curse Ferrari vor fii acolo s speculeze, insa cu siguranta dupa ce trece si cursa din China altfel vom vedea lucrurile.
    Dupa prima cursa au zis ca a fost asa de inceput si ca Wiliams sun peste Ferrari, desi ei au anuntat ca merg la 80% din capacitatea motorului ptr a an u avea probleme, ramane de ghicit la ce capacitate au mers la sepang si de vazut cum se vor comporta in china. daca ii incurca iar pe Mercedes atunci nu ii vad bine deoarece ei sau cam bazat pe faptul ca nu ii popate ajunge nimeni sa daca asa peste noapte se vad cel putin egalati vor face greseli si va fi care pe care.
    7 0
  • sper sa ii bata vettel rau anul asta.
    9 9
  • Florin
    Asta e un foc de paie...
    7 1
  • gresit!
    FERRARI la inceputul competitiei mai avea in jur de 20 puncte legale pentru dezvoltarea motorului-,mercedes dar si restul mai aveau sub 10puncte legale-ce poate face MERCEDES...poate pe aerodinamica,reglaje etc-la motor pina la sfirsit FERRARI o sa-i bata lejer-se vede deja asta in cursa pe anumite sectoare cum ii bate-mai au de lucru dar au si de unde
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru