Mercedes va furniza motoare pentru Manor în sezonul 2016

de Daniel Popescu
Joi, 01.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Manor va utiliza începând din sezonul 2016 motoare Mercedes de specificaţie curentă şi va renunţa astfel la unităţile furnizate de Ferrari.

Suntem interesaţi să vedem pasul înainte pe care îl pot Manor face anul viitor cu noul lor monopost echipat cu unitate de propulsie Mercedes.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Manor a reuşit în extremis să concureze în sezonul 2015 pe baza fundaţiei Marussia şi va utiliza motoare furnizate de Ferrari, însă echipa a negociat în ultimele luni un transfer la Mercedes.

Negocierile dintre cele două părţi s-au finalizat în această săptămână, iar Manor va folosi începând de anul viitor motoare Mercedes de specificaţie 2016. Astfel, Manor va înlocui Lotus în portofoliul de clienţi ai constructorului german, întrucât echipa britanică urmează să fie achiziţionată de Renault. Mercedes mai furnizează motoare pentru Williams şi Force India.

"Mercedes-Benz are o filosofie clară bazată pe echipa de uzină şi furnizarea de motoare pentru echipe independente. În aşteptarea preluării Lotus de către Renault, suntem încântaţi să anunţăm Manor drept un nou client pentru Mercedes.

Este o echipă tenace cu un spirit competitiv fantastic şi suntem interesaţi să vedem pasul înainte pe care îl pot face anul viitor cu noul lor monopost echipat cu unitate de propulsie Mercedes", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Unitatea de propulsie Mercedes ne va ajuta anul viitor să revenim la dezvoltarea agresivă pentru performanţă.

John Booth
Sef Manor
Manor speră ca anul viitor să obţină rezultate mai bune datorită noului motor Mercedes, dar şi prin dezvoltarea cu regularitate a monopostului.

"Chiar dacă au fost mulţi factori care au contat în alegerea unui partener pentru motoare care să ne ajute în îndeplinirea ambiţiilor pe termen mediu, puterea pachetului Mercedes vorbeşte de la sine. Împreună cu potenţialul pe care îl vedem în tunelul de vânt pentru monopostul din 2016, unitatea de propulsie Mercedes ne va ajuta anul viitor să revenim la dezvoltarea agresivă pentru performanţă", a precizat John Booth, şeful echipei Manor. 

Via Mercedes

Comentarii (7)

  • bai ce e asta?
    si ce face mlada in asa caz? o sa fie ultimii? nu vad la general nici un punct? trist
    10 2
  • Mercedes vor ca Manor sa-i depaseasca pe cei McLaren-Honda :)
    21 3
  • Radem, glumim, dar sunt sanse mari ca Manor sa fie peste Mclaren cata vreme Honda sunt prin preajma. Si acuma imi vine sa ma zgariu pe fatza la decizia lui Ron de a nu-i lasa pe Daimler AG sa devina actionari majoritari la Mclaren in 2009. Acea decizie strategica privind viitorul companiei arunca Mclaren Racing in prapastie. In momentul acela cand Daimler si-a vandut actiunile majoritari au devenit cei de la Bahrain Mumtakalat Company, deci oricum nu era majoritar in Mclaren Group. Trebuie sa fii dus cu capul daca stiind ca oricum nu poti fi majoritar sa preferi sa ai niste araboi in detrimentul unui reprezentat industrial al poporului german. Pe scurt, a preferat sa aiba peste 50% arabo-bahrenieni sunniti sau siiti ce or fi ei, in locul unor domni respectabili din Europa cu traditie si bani. Si sa nu aud argumentul ca este vorba de bani, pentru ca vedeti bine ce resurse si bani au investit Daimler AG in echipa lor de uzina, nu cred ca araboii aia aveau mai multi bani decat Daimler, care doar profit de la un an la altul au avut 140 de milliarde de Euro. Nu sta in picioare nici faptul ca disparea Mclaren, ca si constructor de masini de strada. Ar fi devenit o componenta de lux pentru Daimler asa cum sunt Bugatti sau Alfa Romeo pentru Volkswagen. Incredibi... pai m-as arunca in secunda 2 in bratele germanilor decat sa stau macar la cele mai elemetare forme de discutii cu bahrenienii, libanezii sau arabiii.
    14 3
  • @Mclaren_Mircea_1984, incearca mai bine sa fii baiat destept si sa realizezi ce a facut si Ron pana acum.
    Apropo, sigur a facut Daimler profit 140 de milliarde de Euro? Poate doar vanzari?
    5 0
  • @ Mircea Poate in conditiile despre care vorbesti tu , Mclaren ar fi devenit Mercedes si si-ar fi pierdut identitatea..Da e dureroasa perioada prin care trece Mclaren dar asta este sportul...Mclaren trebuie sa ramana Mclaren
    5 0
  • Team McL
    Chiar daca vor avea motor Mercedes tot ultimii cred ca vor ramane, daca McLaren fac un mic pas in directia corecta! Daca McLaren fac un salt de genul celui facut de Ferrari anul acesta au o sansa buna sa depaseasca Sauber, poate Lotus sau Renault, cum se vor numi la anu, Toro Rosso (daca nu se retrag), si chiar Force India, in functie de ce buget vor avea acestia! Daca McLaren era cumparata de Mercedes acum nici macar nu cred ca mai era prezent in Formula1 brandul McLaren! Mercedes ii cumparau si aveau soarta defunctelor Jaguar, pe care s-a fondat echipa Red Bull sau si mai exact Brawn GP, pe care chiar Mercedes au cumparat-o! @Mircea, Alfa Romeo, brand Wolkswagen, poate ai vrut sa spui Fiat! Profit anual de 140 de miliarde de euro la Daimler? Ma indoiesc!
    2 0
  • @Cyrus

    Ai dreptate. Vanzari nu profit.

    ZZZ

    Nu disparea Mclaren. Doar avea ca si proprietar Daimler, era un brand al celor de la Daimler. Uie de exemplu daca Volkswagen AG intra in F1 prin Audi. Imi vine sa imi dau palmi, pe bune ca a fost atat de chior.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru