Mercedes va rămâne în F1 cât timp echipa luptă în frunte

de Daniel Popescu
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va fi sprijinită de compania-mamă Daimler în Formula 1 atât timp cât echipa va concura între primele patru echipe, potrivit directorului de motorsport Toto Wolff.

Trebuie să avem succes, dar Mercedes înţelege că nu poţi construi o echipă câştigătoare într-un interval scurt de timp.

Toto Wolff
Director de motorsport Mercedes
Constructorul german Daimler este pregătit să sprijine financiar Mercedes în Formula 1 atât timp cât poate concura între primele patru echipe, chiar dacă nu va lupta pentru titlul mondial în viitorul apropiat.

Informaţia a fost dezvăluită de directorul tehnic Toto Wolff, care spune că acţionarii Daimler au înţeles că Mercedes nu poate atinge imediat performanţe de top.

"Dacă suntem percepuţi ca o echipă de frunte, între primele trei-patru echipe, ni se va acorda timp. Trebuie să avem succes, dar Mercedes înţelege că nu poţi construi o echipă câştigătoare într-un interval scurt de timp. Suntem aici pentru a obţine performanţe majore până la sfârşitul anului", a declarat austriacul pentru postul de televiziune BBC.

Esential 2 pole position-uri a obtinut Mercedes in primele patru Mari Premii
Wolff susţine că Mercedes va obţine performanţe majore atunci când piloţii, mecanicii, inginerii şi şefii vor lucra în armonie şi da exemplul unor echipe de succes.

"Dacă ne uităm în trecut la zilele de glorie ale celor de la Benetton, Ferrari sau McLaren, putem observa că acolo era un grup de oameni care puteau interacţiona aproape non-verbal unii cu alţii.

I-au pus împreună, motorul era bun, pilotul era bun, şasiul era puternic. Managerii au lucrat unii cu alţii, un grup bun de mecanici, de ingineri, un director tehnic, o minte creativă în biroul de design şi în departamentul aerodinamic. Iar pentru a pune toate piesele împreună avem nevoie de timp", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (1)

  • E clar ca Mecedes preseaza pe rezultate imediate. L-au aruncat pe Schumi, urmeaza Brawn. Chestia cu "primele 4" e o gluma. Poate daca in fata ar fi Ferrari, Bentley, Porshe sau Aston Martin. Dar sa te intreaca Renault (sau chiar Infinity) nu e de acceptat pt Dieter Zetsche. ii mai lasa putin si le ia steluta in trei colturi si banii.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru