Mercedes: "Vom rămâne în Formula 1 pe termen lung"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 30.11.2010
Mercedes insistă că va participa în Formula 1 pe termen lung, în ciuda rezultatelor modeste înregistrate în 2010.

Constructorul german Mercedes a decis să se implice în Formula 1 cu propria echipă la finalul sezonului 2009, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Brawn GP.

Mişcarea a venit în contextul în care Honda, BMW şi Toyota s-au retras din Formula 1 într-un interval de numai 12 luni, iar rezultatele modeste înregistrate de noua Mercedes GP în 2010 au condus la numeroase ipoteze privind intenţiile germanilor de a părăsi competiţia. Totuşi, Dieter Zetsche, CEO-ul companiei-mama Daimler, a negat aceste speculaţii.

"Suntem în Formula 1 de ceva timp şi stăm aici pe termen lung. Nu vrem să decidem în fiecare an dacă suntem sau nu (n.r - în Formula 1). Şi nu am semnat un contract pe un an cu Michael Schumacher, am semnat pe 3 ani", a declarat germanul pentru agenţia de presă DPA.

Chiar dacă Mercedes GP nu a fost capabilă să lupte pentru titlul mondial în acest an, Zetsche susţine că nu este dezamăgit de rezultate şi admite că Schumacher va obţine performante doar atunci când va avea la dispoziţie un monopost competitiv.

"Pe de o parte, nu ne puteam aştepta la mai mult ca echipa nou formată.

Evident, nu ne-am fi plâns dacă am fi câştigat campionatul, dar nu a fost un obiectiv realist. (Pentru Schumacher) este foarte dificil să impresioneze prin performanţa cu un monopost mai puţin competitiv. În primul rând trebuie să-i oferim un monopost cu care să ne arate abilităţile sale", a mai precizat el.

Pe de altă parte, oficialul german a admis că Mercedes GP va avea obiective mai ambiţioase pentru 2011, deşi acest lucru nu garantează şi îndeplinirea acestora. "Este evident că atât publicul cât şi noi ne aşteptam să fim mai buni decât în acest an. Totuşi, trebuie să acceptăm ca în Formula 1, şi în general în sport, succesul nu este predictibil. Altfel, ne-am plictisi de moarte", a încheiat el.

Via | GMM

Comentarii (4)

  • Spartanu
    F1
    ca o echipa nou formata Mercedes GP a avut rezultate bune:3 podium-uri(locul 3),prin rosberg si locul 4 in clasamentul general la constructori.
    4 3
  • toreador023
    GP
    mai degraba, va ramane pe termen lung doar Ros Brawn...NU si Mercedes, sa vazut cit ii de usor sa treci de la Honda la Mercedes sau la Renault...poate? , nimic nu este batut in cuie. Asa ca, GP lui Brawn, dupa 3,4 sau 5 ani poate fi Gp Renault sau Ferrari::)....
    0 8
  • Termen lung!
    @toreador023: Mercedes au intrat in F1 tocmai cand altii s-au grabit sa plece si asta arata tocmai interesul de a investi si de a castiga. Au fonduri, au numele in spatele lor, sunt capabili si vor aduce in echipa lor pe cei mai buni dintre cei mai buni (Brawn si Schumacher sunt doar 2 dintre ei). Sa nu uitam ca Toyota de ex. a plecat din F1 din cauza ca nu au avut rezultate desi fondurile erau nelimitate si asta arata calitatea persoanelor ce formeaza echipa dupa parerea mea.

    Revenind la subiect... lui Schumi (&Brawn &Todt &all the rest), i-au trebuit 5 ani sa ajunga campion cu Ferrari, i-au trebuit inainte de Ferrari 4 ani sa ajunga campion la Benetton, tu crezi ca el si Mercedes nu era constienti de acest lucru de la inceputul sezonului 2010? O sa spui ca Brawn GP a castigat din primul sezon - incorect! Masina 2009 era pregatita de el la Honda inca din 2008 si maturitatea si geniul lui Brawn a facut deja in al 2-lea an o masina net superioara! O sa vezi in 2011 sau 2012 monopostul Mercedes GP batandu-se pentru titlul mondial si de acest lucru sunt foarte sigur.

    Go Mercedes si go Schumi!
    0 0
  • mercedes GP
    mai fratilor asa casi o analiza la rece nici macar nu cred ca ati citit tot despre brawn sau despre cine detine acum majoritatea la mercedes.cat despre schumi,,mai bun nu ai de unde.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru