Mercedes vrea sa furnizeze motoare pentru inca o echipa

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.07.2009
Norbert Haug a dezvaluit ca Mercedes intentioneaza sa furnizeze motoare pentru cel putin inca o echipa in sezonul urmator, pe langa Force India si Brawn GP.

Regulamentul tehnic pentru sezonul 2009 prevede ca un constructor poate furniza motoare pentru cel mult doua echipe, insa lucrurile se vor schimba radical incepand din sezonul urmator.

FIA a ajuns la un acord cu constructorii pentru ca acestia din urma sa poata furniza motoare pentru cel mult 4 echipe, iar Mercedes a dezvaluit ca este interesata sa profite de noul regulament.

In prezent, germanii furnizeaza motoare pentru McLaren, Brawn GP si Force India, astfel ca exista posibilitatea de a lua o noua echipa sub aripa sa.

"Nu am luat inca o decizie finala. Consiliul Mondial al FIA a decis ca in viitor limita sa nu mai fie de doua echipe, ci de patru. Putem obtine o refinantare furnizand motoare pentru trei echipe, si acesta este si planul. Asa ca suntem in negocieri. Am putea furniza motoare pentru trei echipe (n.r - pe langa McLaren)", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

In luna aprilie, oficialii echipei Red Bull Racing au confirmat ca analizeaza posibilitatea de a nu prelungi intelegerea cu Renault in privinta motoarelor, zvonurile indicand o mutare spre Mercedes.

Intrebat daca Red Bull Racing este echipa pentru care Mercedes va oferi motoare in 2010, Haug a evitat sa confirme acest lucru.

"Nu pot mentiona niciun nume de echipa, dar partea buna este ca primim foarte multe cereri. Motorul nostru este vazut drept foarte bun, poate chiar cel mai bun", a explicat Haug.

Force India si Brawn GP, echipele care concureaza cu motoare Mercedes, s-au declarat extrem de multumite de performantele unitatii oferite de constructorul german, iar 5 dintre monoposturile aflate pe primele 7 pozitii pe grila de start de la Nurburgring utilizeaza astfel de motoare.

Posibilitatea ca Mercedes sa isi indrepte atentia spre Williams este minima, Frank Williams afirmand in acest weekend ca este multumit de colaborarea cu Toyota, sugerand astfel ca parteneriatul va continua si in 2010.

Via | Autosport | F1way

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru