Monaco, antrenamente 2: Rosberg, mereu surprinzator

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.05.2009
Nico Rosberg a stabilit joi cel mai bun timp in ultima sesiune de antrenamente libere de la Monaco, reusind sa se plaseze in fata lui Lewis Hamilton si a pilotilor Brawn GP.

Williams a reusit si pe circuitul de la Monte Carlo sa se impuna in cel putin o sesiune de antrenamente libere, asa cum s-a intamplat si in primele cinci curse ale acestui sezon.

Performanta a fost realizata de acelasi Nico Rosberg, germanul fiind cronometrat cu 1:15.243, la capatul unei sesiuni dominate insa de McLaren. In cele din urma, Lewis Hamilton s-a plasat pe locul 2, insa a demonstrat ca McLaren are dreptul sa spere la o performanta buna pe strazile din Principat.

Brawn GP a ocupat urmatoarele doua locuri prin Rubens Barrichello si Jenson Button, in timp ce Felipe Massa a fost din nou cel mai bun pilot al Scuderiei Ferrari. Brazilianul s-a clasat pe locul 5, cu trei pozitii mai sus decat coechipierul sau, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel si Heikki Kovalainen intercalandu-se intre cele doua monoposturi rosii.

Renault a terminat pe locurile 10 si 11 prin Nelson Piquet Jr si Fernando Alonso, cei doi plasandu-se in spatele lui Kazuki Nakajima, insa in fata unor piloti precum Mark Webber si Adrian Sutil.

Toyota a dat din nou semne de slabiciune dupa ce Jarno Trulli a obtinut un modest loc 14, iar Timo Glock s-a multumit doar cu pozitia a 18-a.

Nici Toro Rosso nu a avut parte de o sesiune mai buna, Sebastien Buemi si Sebastien Bourdais terminand pe locurile 15 si 16, in fata lui Nick Heidfeld si Giancarlo Fisichella.

Singurul incident major al sesiunii l-a avut drept protagonist pe Robert Kubica, al carui motor a explodat pe circuit lansand in urma un nor dens de fum. Pilotul echipei BMW-Sauber nu a reusit astfel sa efectueze niciun tur cronometrat, insa mai grav este ca polonezul se afla la al doilea incident de acest gen in 2009.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Taguri: , Monaco, antrenamente

Comentarii (14)

  • :D
    era si timpul:D 271 fata 82
    0 0
  • Rosberg:))
    etern campion al antrenamentelor libere.Poate reuseste ceva similar in calificari:)
    0 0
  • se pare ca rubens nu vrea sa fie calcat in picioare de button...va fi un duel pe cinste in echipa brawn
    0 0
  • AUTOMARKET
    Este cumva azi vineri si eu nu stiu? Pe site-ul vostru apar rezultatele din antrenamentele de vineri de la Monaco! VA ROG MULT sa puneti sambata numerele LOTO de la 6/49 care vor iesi duminica, poate asa joc la loto.
    0 0
  • Antrenamente libere
    Va rog frumos sa imi explice cineva pentru ca nu mai inteleg nimic ! pana acum antrenamentele libere nu se desfasurau vinerea ? ... sau este o noua schimbare 'inteligenta' de regulament de catre cei de la FIA ? Multumesc.
    0 0
  • antrenamente
    Antrenamentele de la Monaco se desfasoara in mod traditional in ziua de joi. Este o exceptie de la regulament. De la cursa urmatoare se revine la normal.
    0 0
  • Antrenamente libere
    #:-S Acum sunt lamurit.Multumesc.
    0 0
  • cam departe button
    cam departe button de rosberg si chiar si hamilton e destul de departe, dar se stie ca nu au de ce sa forteze din prima, antrenamentele nu sunt calificari, desi aici se pot face cele mai rapide tururi
    0 0
  • Antrenamente...
    Stimate d-le Popescu,avem un Miki si ne ajunge...
    Treaba cu antrenamentele sta in felul urmator:datorita gradului de dificultate a acestui circuit (si numai aici),echipelor si implicit pilotilo li s-au mai acordat o zi SUPLIMENTARA pt antrenamente,ziua de joi,fiindca veti vedea ca si maine (vineri) vor mai fi doua sesiuni de calificari,iar sambata,i-a ghicici ce se va intampla...vor fi calificarile ca doara nu-s sanbatari sa-si ia liber...
    Cam asa stau treburile la Monaco...
    PS:Duminica va fi cursa :))
    0 0
  • @ivanoff-conform site-lui oficial F1
    THU Practice 1 10:00 Results
    THU Practice 2 14:00 Results
    SAT Practice 11:00 Results
    SAT Qualifying 14:00 Results
    SUN Race 14:00 Results
    0 0
  • ivanoff
    =)) De cand lumea in Monaco antrenamentele sunt joi, vinerea nu e nimic, poate prezentari de moda, altceva
    0 0
  • o fi ceva:))..
    :))ar putea fi doua sesiuni si maine,de antrenamente pe..simulatoare:))),iar pentru fani,la niste beri pe terase:))
    0 0
  • salutare
    astia care pareti nedumeriti de formatul califcarilor din Principat,aflati ca acest format exista de cand se alearga in Monaco!fie sunteti novici in Formula1,fie v-ati resetat mintea de anul trecut!inyotdeauna zilele de antrenamente au fost joia,uar sambata clificarile,iar duminica cursa!
    0 0
  • INCREDIBIL
    Am citit si comment-urile de la antrenamentele 1 si nu-mi vine sa cred!!!! Asta e intrebare de fan F1: de ce antrenamentele la Monaco sunt joia? Pai si fetita mea de 1 an jumate stie ca circuitul monegasc este "alfel" decat orice alt circuit, inclusiv prin prisma zilei de desfasurare a antrenamentelor libere. Daca abia anul asta ai inceput sa te uiti la F1 inteleg dar sa te dai si rotund (vezi ivanoff) deja e prea mult. Asa ca daca petitia contra lui miki minciuniki e semnata de "fani" care habar-n-au F1 e trist!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru