Monopostul Mercedes W196 din 1954, scos la licitaţie la Goodwood

de Daniel Popescu
Vineri, 12.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monopostul Mercedes-Benz W196 cu care Juan Manuel Fangio a câştigat titlul mondial în 1954 va fi vândut vineri la licitaţie la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

Esential 10 milioane de lire sterline spera sa obtina proprietarul pentru Mercedes W196
Casa de licitaţie Bonhams a scos la vânzare un monopost Mercedes-Benz W196 cu care Juan Manuel Fangio a câştigat în 1954 al doilea dintre cele cinci titluri mondiale ale sale.

Licitaţia va avea loc la Festivalul Vitezei de la Goodwood şi va marca 20 de ani de la prima ediţie a evenimentului. Organizatorii licitaţiei se aşteaptă ca preţul de vânzare să depăşească 10 milioane de lire sterline (11.6 milioane de euro) datorită faptului că acesta este singurul exemplar de Mercedes W196 aflat în prezent în proprietate privată.

Acesta este singurul Mercedes-Benz W196 aflat în mâini private.

Purtatoare de cuvant
Casa de licitatii Bonhams
"Acesta este singurul Mercedes-Benz W196 aflat în mâini private. Este singurul monopost Mercedes-Benz W196 care mai există şi care a câştigat nu o cursă, ci două.
Statura lui este imensă, nu numai ca monopostul iconic al lui Fangio în anii '50, ci şi ca steaua strălucitoare a ingineriei Mercedes-Benz şi imaginea recuperării germane de după Al Doilea Război Mondial"
, a declarat purtătoarea de cuvânt a casei de licitaţii Bonhams.

Monopostul a fost expus în 1954 la Muzeul Daimler-Benz, iar în anii '60 la Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi la cursele de Formula 1 de la Silverstone şi Hockenheim. Monopostul a ajuns la National Motor Museum din Marea Britanie în anii '70 înainte de a fi vândut unui colecţionar privat în anii '80 şi ulterior unui om de afaceri german.

Via BBC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru