Monopostul Sauber din 2018 va fi alb și roșu: parteneriatul cu Alfa Romeo produce schimbări majore la echipa elvețiană

de Daniel Popescu
Luni, 04.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber a dezvăluit că Marcus Ericsson și Charles Leclerc vor concura pentru echipă în sezonul 2018 într-un monopost predominant alb cu zone roșii care urmare a noului prteneriat cu Alfa Romeo.

Ferrari și Sauber au anunțat recent întărirea parteneriatul tehnic, prin care motoarele furnizate de constructorul italian vor purta brandul Alfa Romeo. În plus, Alfa Romeo va deveni sponsorul oficial al celor de la Sauber pentru următoarele 3 sezoane.

Pentru a marca acest eveniment, Sauber a dezvăluit la sfârșitul săptămânii trecute noile culori pe care le va folosi pentru monopost de anul viitor. Astfel, noul monopost va fi predominant alb, în timp ce carcasa motorului va fi vopsită în roșu, culoarea tradițională a celor de la Alfa Romeo.

Cu această ocazie, Sauber a confirmat oficial și linia de piloți pentru sezonul 2018. Conform tuturor așteptărilor, Charles Leclerc, unul dintre tinerii piloți promovați de Ferrari, va fi unul dintre piloții echipei, după ce în acest an a cucerit titlul în Formula 2 cu 3 etape inante de finalul campaniei.

"A fost grozav să pilotez în câteva sesiuni de antrenamente și în testele pentru pneuri pentru Sauber în 2017.

Echipa m-a primit cu brațele deschise. Este un mediu de lucru grozav și mă simt deja confortabil. În 2018, obiectivul va fi să câștig mai multă experiență în Formula 1 și să aduc mai multă valoare echipei", a precizat pilotul în vârstă de 20 de ani născut la Monaco.

Coechipierul lui Leclerc va fi Marcus Ericsson, cel care a sosit la Sauber în 2015, deși existau speculații ca suedezul va fi înlocuit.

"Este o mare onoare să concurez pentru echipa în 2018 și sunt mândru să fac parte din această călătorie promițătoare. Iarna va fi foarte aglomerată și este important să forțăm dezvoltarea monopostului pentru a avea un start bun", a declarat el.

Via Sauber

Comentarii (3)

  • schumi
    Au uitat sa puna 'QV-ul' pe monopost. Sper sa-si aduca aminte pana la inceperea sezonului 2018 :-).
    3 0
  • Numarul depasirilor in F 1 a scazut cu jumatate
    2 5
  • robert fan
    Charles Leclerc va fi surpriza 2018 si viitorul pilot Ferrari in 2019 alaturi de Vettel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru