Montezemolo: "Un circuit la Roma nu are sens"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.01.2009
Luca di Montezemolo crede ca organizarea unei curse de Formula 1 pe strazile Romei este lipsita de sens, intrucat Italia este impanzita deja de circuite foarte bune.

Fostul pilot Maurizio Flammini a propus primariei din capitala Italiei constuirea unui circuit stradal la Roma, care sa gazduiasca e etapa de Formula 1 in 2011.

Totusi, Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, considera ca un astfel de proiect este inutil, intrucat Italia are deja o cursa de F1 in calendar si beneficiaza de multe alte circuite istorice.

"Un nou circuit in Italia este de neimaginat, avand in vedere ca avem atat de multe circuite prea putin folosite", a declarat italianul pentru Gazzetta dello Sport. "Italia este una dintre tarile lumii care are multe circuite: unul extraordinar la Mugello, unul istoric la Monza, si de asemenea la Imola, Misano, Vallelunga".

Montezemolo crede ca singura explicatie pentru propunerea acestui proiect este potentiala desfasurare a unei curse pe strazi. "Daca exista un loc pentru o singura oportunitate, dar nu un circuit permanent, atunci am fi putut vorbi despre asta", a mai precizat oficialul Scuderiei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru