Monza, antrenamente 1: Hamilton incepe weekendul cu dreptul

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.09.2009
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere de la Monza, fiind urmat de coechipierul sau Heikki Kovalainen.

Primele evenimente oficiale de pe clasicul circuit de la Monza au debutat vineri cu o dominatie a celor de la McLaren, care si-au adjudecat primele doua pozitii in clasament.

La capatul celor 26 de tururi parcurse, Lewis Hamilton a fost cronometrat cu 1:23.936, fiind cu aproape patru zecimi de secunda mai rapid decat coechipierul sau Heikki Kovalainen. Force India a dat la randul sau semne ca se va mentine la inaltimea asteptarilor dupa performanta de la Spa Francorchamps, Adrian Sutil ocupand locul 3 in fata lui Fernando Alonso si Nick Heidfeld.

Candidatii la titlul mondial au avut evolutii mediocre, Jenson Button si Rubens Barrichello ocupand doar locurile 7 si, respectiv, 12. La randul lor, cei de la Red Bull Racing s-au multumit cu locurile 9 si 18 prin Mark Webber si Sebastian Vettel, germanul parcurgand doar 8 tururi pentru a economisi timpul alocat motorului sau.

Aflat la debutul oficial pentru Ferrari, Giancarlo Fisichella a stabilit al 8-lea timp, reusind sa se pozitioneze cu doua locuri mai sus decat coechipierul sau Kimi Raikkonen.

De asemenea, Vitantonio Liuzzi si-a facut debutul la Force India, clasandu-se pe locul 16 in fata lui Jaime Alguersuari. Marea dezamagire a diminetii a fost reprezentata de Toyota, care a monopoliziat ultimele doua pozitii ale clasamentului prin Jarno Trulli si Timo Glock.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt sisponibile aici.

A doua sesiune de antrenamente de pe circuitul de la Monza se va desfasura incepand cu ora 15:00, ora Romaniei.

Via | FIA

Comentarii (14)

  • Fisico mai rapid decat Kimi
    Desi sunt doar antrenamente , Fisico incearca sa demonstreze ca locul lui e acolo.
    0 0
  • acolo unde ? a spus clar ca nu se gandeste sa continue cu ferrari in 2010
    0 0
  • Punctaj
    Desi nu sunt ahtiat dupa puncte in aceste clasamente cred ca astazi am reusit in sfarsit sa obtin ptr prima data punctaj maxim:389 pct.Pot sa ma felicit singur ptr inspiratie.
    0 0
  • Fizzy-cola
    a fost singurul care nu a folosit cauciucurile hard. pe linga faptul ca timpii din antrenamente sunt absolut neconcludenti pentru cursa, cu acest tip de cauciucuri si cu faptul ca, daca cineva a urmarit antrenamentele a putut observa cum, Fizzy-cola a "golit" Kers-ul este normal sa aibe timpi buni. chiar sunt slabi pentru motivele expuse mai inainte. sunt convinsa ca nu incearca sa dovedeasca nimic in antrenamente. este firesc sa isi incerce limitele lui si ale masinii si toate combinatiile de setari. doar sunt antrenamente...
    0 0
  • @cobra
    Ca replacement penru Luca Badoer. Ceva de genul asta a incercat si Luca Badoer , sa demonstreze ca il poate inlocui pe Massa , pana isi revine, insa , dupa cum bine stim , nu a prea reusit.
    0 0
  • @michelle_b
    Nici eu nu puteam sa ma exprim mai concludent!
    0 0
  • hello
    e ora2,iar eu nu pot face schimbari!!!!!de ce????
    0 0
  • As avea o intrebare
    pentru domnul Daniel Popescu sau pentru NeoGalaxy care din ei vad comentariul meu( de fapt oricine stie sigur sa imi spuna, va rog mult). Ma uit la Formula 1 demult si ma pricep, sa nu credeti ca is ceva nestiutor sau habarnist, dar este o chestie de care nu sunt sigur si nu stiu cum sta treaba exact. Este vorba despre numerele pe masina care le poarta pilotii. De exemplu daca la constructori Ferrari termina in fata lui Mclaren, primul pilot de la Ferrari mai bine clasat, va purta numarul 5 (deoarece numerele 1-4 sunt aproape sigur acontate de pilotii Red Bull si Brawn, indiferent de ordinea in care) anul viitor in 2010, sau Lewis va purta pe masina numarul 5 in situatia in care este pe locul 5 la final in clasamentul pilotilor pe 2009, dar Mclaren ca echipa la constructori sunt pe locu 4 sau 5 dupa Ferrari. Asta e intrebarea mea. In mod normal campionul mondial are numaru 1 si coechipierul sau numarul 2 in anul urmator, dar de acolo in jos, repartizarea numerelor se face in ordine descrescatoare in functie de clasamentul la piloti pe anul respectiv sau la constructori. De exemplu daca Rosberg si Williams termina sezonul pe locurile 4-5, atunci si anul urmator Nakajima va avea numarul imediat de dupa numarul lui Rosberg chiar daca nu a facut nici macar un punct? Sper sa nu razi de mine NeoGalaxy ca nu stiu treaba cu numerele, is convins ca tu o stii, dar nah, nu le putem sti chiar pe toate, recunosc ca asta ii un lucru pe care nu il stiu cu certitudine si vreau sa ma informez de la careva exact, sa stiu si eu pe viitor :)
    1 0
  • NeoGalaxy
    @Mircea
    Numerele tin de cum au terminat in clasamentul constructorilor, exceptand numarul 1 si 2 care se duc la echipa campioana mondiala la piloti. Practic 1 si 2 se vor duce ori la Brawn or la Red Bull (personal nu stiu cine va castiga), iar 3 si 4 la cealalta :) Iar numarele 5 si 6 vor fi luate de echipa care este pe locul 3 in campionatul constructorilor. Evident, discutam de finalul campinatului... acuma este un haos general :) In continuare 7 si 8 la echipa care a terminat 4 in camp. constructorilor si asa mai departe. Numarul 13 nu este luat de nimeni din cauza... superstitiei :)
    1 0
  • hello
    e 2.30...de ce se pune un program al schimbarilor daca nue respectat!!!!!!
    0 0
  • danke schön
    pentru informatie NeoGalaxy :)
    0 0
  • @mad79
    Programul a fost respectat, schimbarile au fost deblocate imediat dupa publicarea rezultatelor finale ale primelor antrenamente.
    0 0
  • ei na...
    mie nu imierge nici de pe ie,nici de pe google chrome,nici de pe mozilla!e 2.58,nici acum,nu imi merg schimbarile!
    0 0
  • schimbarile au mers fara probleme pe opera 10
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru