Monza, antrenamente 3: Hamilton, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.09.2010
Lewis Hamilton a stabilit timpul de refinta în ultima sesiune de antrenamente libere de la Monza şi i-a devansat pe Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Monza a demonstrat încă o dată că lupta pentru victorie se va da între toate cele trei pretendente la titlul mondial: McLaren, Red Bull şi Ferrari.

Chiar daca a fost privat de avantajul sistemului F-duct, Lewis Hamilton a stabilit timpul de referinţă al sesiunii după ce a fost cronometrat cu 1:22.498, însă diferenţa comparativ cu rivalii săi este aproape nesemnificativă. Poziţia a doua a fost ocupată de Sebastian Vettel (Red Bull), mai lent cu numai 0.047 secunde decât pilotul echipei McLaren, în timp ce Fernando Alonso (Ferrari) s-a poziţionat al treilea la numai 0.146 secunde în urma liderului.

Felipe Massa (Ferrari) şi Jenson Button (McLaren) au completat topul primilor cinci piloţi, însă ultimul dintre avand la dispoziţie sistemul F-duct. În schimb, Mark Webber a efectuat numai nouă tururi la volanul monopostului Red Bull înainte de a înregistra defecţiuni de natură tehnică, însă chiar şi în aceste condiţii a terminat pe şapte, în spatele lui Nico Rosberg de la Mercedes GP.

Williams s-a poziţionat pe locurile opt şi 11 prin Nico Hulkenebrg şi Rubens Barrichello, în timp ce Renault a redus turaţia fata de vineri, terminând doar pe locul nouă prin Robert Kubica.

Topul primilor 10 piloţi a fost complet de Adrian Sutil de la Force India.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici. Calificările pentru Marele Premiu al Italiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (10)

  • ctlnmihai
    Monza, antrenamente 3: Hamilton, cel mai bun timp
    Vom avea parte de nişte calificări interesante :)
    5 4
  • diferenta
    dintre Hamilton si Vettel a fost de 0.047s , deci va fi foarte strans in calificari si cred ca pole position-ul va fi ocupat de unul dintre cei 2.
    7 5
  • Webber
    Nu stiu ce s-a intamplat cu Webbber...a oprit si ieri in sesiunea 2 (cand a fost sfatuit de la boxe sa faca asta , pt ca au detectat o scurgere din motor) si azi...
    2 2
  • monza
    cred ca la acasta cursa se termina sansele pt ferrari de a deveni campioni
    4 8
  • lamurire
    Nu mai inteleg nimic. Autosport zice ca Lewis a folosit F-duct si acea aripa mai inalta, iar Button a folosit pachetul aerodinamic traditional pentru Monza fara F-duct. Planet-f1 spune exact invers ca Lewis a folosit pachetul specific pentru Monza fara F-duct, iar Button F-duct si aripa intalta, iar Pitpass spune ca Lewis a folosit pachetul pentru Monza iar Button F-duct.
    2 4
  • sunt curios daca Webber schimba motorul ..
    1 0
  • Habarnam
    F-duct
    F-duct nu aduce un avantaj important la Monza. Curentul de aer era dirijat spre aripa spate, care la Monza este oricum setata pe forta de apasare foarte mica
    2 1
  • Mclaren_Mircea_1984
    Dintre cele trei surse, tind sa cred ca Autosport are o credibilitate mult mai mare.
    4 0
  • Dupa cum se vede si din imagine, Lewis a folosit aripa spate "low downforce", fara F duct. S-au corectat si cei de la Autosport. :)
    2 0
  • @Daniel Popescu
    Autosport au gresit. Au corectat si ei pana la urma spunand ca Lewis a condus masina care nu era echipata cu F-duct si pachetu special pentru Monza.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru