Mosley: "FIA nu controleaza calendarul Formulei 1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.02.2009
Max Mosley a dezvaluit ca Bernie Ecclestone este singurul care poate decide configuratia calendarului Formulei 1.

Excluderea unor curse traditionale din calendarul Formulei 1 a atras critici la adresa conducatorilor Formulei 1, principalii vizati fiind Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale, si Max Mosley, presedintele FIA.

Totusi, Mosley se apara si sutine ca forul pe care il prezideaza are o putere limitata asupra deciziilor finale legate de circuitele care gazduiesc curse de F1.

"Trebuie sa fim rezonabili in privinta termenilor financiari si a facilitatilor curselor din calendar. FIA nu poate pune presiune pe Bernie Ecclestone sa existe o cursa in Marea Britanie pentru mai putini bani decat in alte tari", a explicat boss-ul FIA.

In ultimii ani, Formula 1 a ramas fara unele dintre cele mai traditionale curse din istorie. Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone a fost mutat pe circuitul de la Donington Park, Marele Premiu al Canadei a fost anulat din cauza neintelegerilor financiare, iar Federatia Franceza de Motorsport a anulat Marele Premiu al Frantei de la Magny Cours din cauza problemelor finaciare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru