Mosley propune schimbarea regulamentului FIA

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.01.2010
Max Mosley a sfatuit FIA sa modifice regulamentul pentru ca Flavio Briatore sa fie exclus pe viata din sporturile cu motor chiar daca nu are nevoie de licenta.

Flavio Briatore a fost exclus pe viata din sporturile cu motor dupa implicarea sa in scandalul Crashgate, insa Curtea Franceza de Justitie a anulat sanctiunea la inceputul acestei saptamani.

Justitia a motivat decizia prin faptul ca FIA avea dreptul sa impuna o astfel de sanctiune numai pentru persoanele care detin o licenta de participare in Formula 1, insa Briatore nu era in posesia unui astfel de act. FIA nu a anuntat inca daca va face apel la aceasta decizie, insa fostul presedinte Max Mosley a sfatuit forul mondial sa modifice regulamentul intern pentru ca persoanele implicate in astfel de scandaluri sa primeasca interdictia de a se implica in sport.

"FIA poate schimba cu ususrinta regulamentul pentru a lua in considerare ce a spus Curtea. Au spus ca nu aveam permisiunea de a exclude persoanele care nu detin licente. Ei bine, este evident ca daca vrei poti face o regula care sa iti permita asta. Un lucru este sigur, acest subiect este departe de a fi incheiat", a declarat britanicul in cadrul unui interviu acordat publicatiei Daily Telegraph.

Mosley sustine ca justitia nu il considera nevinovat pe Briatore in scandalul Crashgate, ci doar a constatat ca FIA nu avea dreptul sa ia o astfel de masura impotriva sa.

"Curtea nu l-a gasit nevinovat pe Briatore, ci pur si simplu nu le-a placut procedura pe care am utilizat-o.

Dar este o judecata preliminara. Cred ca FIA ar trebui sa faca apel. Pat Symonds a admis in scris ca este vinovat, iar Curtea a judecat in favoarea sa. Dar asta s-a intamplat pentru ca nu s-au uitat la lucrurile care conteaza, ci doar la procedura", a mai precizat el.

Mosley crede ca in cele din urma Briatore va renunta la intentia de a-l da in judecata pe Nelson Piquet Jr.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (2)

  • tot ce conteaza,
    in aceasta afacere este ca batranul, dar razbunatorul Mosley, a reusit sa distruga cariera unui pilot care s-ar fi putut dovedi a fi unul bun. Sper sa nu mai poata face rau de acum in colo.
    0 0
  • ctlnmihai
    Mosley propune schimbarea regulamentului FIA
    Pana la urma cine conduce FIA? Max Mosley sau Jean Todt?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru