Mosley revine: "Intelegerea cade daca FOTA nu-si cere scuze public"

De Alin Furdui
Publicat Vineri, 26.06.2009
Max Mosley considera ca declaratiile membrilor FOTA dupa intelegerea cu FIA sunt mincinoase si ataca fara drept membrii Federatiei. In cazul in care nu sunt retrase, declaratiile vor anula intelegerea intre parti.

Desi parea incheiat dupa pacea de la Paris, conflictul dintre asociatia echipelor din Formula 1 (FOTA) si Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a reizbucnit ieri. Motivul: declaratiile pe care oficialii echipelor le-au dat dupa finalizarea intelegerii.

Max Mosley, presedintele FIA, este cel care a reinitiat scandalul, sustinand ca "pacea de la Paris" ar putea fi incalcata dupa ce oficialii echipelor din Formula 1 au inceput sa faca declaratii mincinoase legate de stilul sau de conducere si de viitorul sportului cu motor. Mosley face aceste declaratii intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui FOTA, Luca di Montezemolo.

"Ieri, la Paris, am luat o decizie care sa incheie perioada dificila prin care trec echipele de Formula 1. O parte a acestei intelegeri era legata de faptul ca ambele parti erau obligate sa prezinte pozitiv adevarul in fata jurnalistilor. In aceste conditii, am fost socat sa citesc in comunicatul FOTA ca Michel Boeri, presedintele Senatului FIA, se afla de acum la conducerea Formulei 1, un lucru care stiti ca nu e adevarat. De asemenea, in comunicat scrie ca am fost fortat sa imi dau demisia, de asemenea fals, si ca nu voi mai avea niciun rol la FIA incepand cu luna noiembrie, un nonsens avand in vedere statutul FIA", scrie Mosley in scrisoarea adresata lui Montezemolo.

In continuare, Mosley isi sustine cauza, sustinand ca si-a schimbat opinia si deciziile din cauza declaratiilor FOTA: "Mi s-au adresat acuze cum ca as fi un "dictator", o acuzatie care aduce insulte grosolane celor 26 de membri ai Consiliului Motorsportului Mondial.

Nu mai era nevoie sa ma implic de acum in Formula 1, avand in vedere intelegerea pe care am facut-o si aveam un plan de a ma retrage si de a nu mai candida la presedintia FIA in octombrie. Insa, avand in vedere minciunile pe care FOTA le-a transmis presei, consider ca optiunile mele sunt inca deschise. Pana la urma, nu dumneavoastra sau FOTA, ci membri FIA vor hotari care este viitorul presedinte al FIA", afirma Mosley, aprinzand din nou fitilul in Formula 1.

Mosley sustine ca singura solutie pentru ca scandalul sa nu izbucneasca din nou este ca FOTA sa isi ceara scuze public pentru minciunile scrise in comunicatul de presa: "Daca doriti ca intelegerea pe care am facut-o sa aiba sanse de supravietuire, dumneavoastra si FOTA veti trebui sa rectificati declaratiile date. Sunteti nevoiti sa corectati informatiile si sa va asigurati ca astfel de lucruri nu vor mai aparea in presa. Iar dumneavoastra personal va trebui sa va cereti scuze intr-o conferinta de presa in aceasta dupa-amiaza", incheie Mosley in scrisoarea adresata presedintelui FIA, Luca di Montezemolo.

Montezemolo nu si-a cerut scuze in urma scrisorii, indulcind insa tonul la adresa lui Mosley.

"Trebuie sa spun ca, dupa o luna de confruntari, suntem fericiti sa ii putem multumi presedintelui FIA pentru decizia de a parasi federatia in octombrie, pentru munca pe care a depus-o - mai ales in domeniul sigurantei, un element prioritar in acest sport", a declarat Montezemolo.

Taguri: FIA, FOTA, Mosley

Comentarii (11)

  • Exact ce banuiam
    Max nu se lasa asa usor.Ba chiar cauta noi motive ptr a incalca intelegerea cu FOTA.El inca isi mai doreste un nou mandat in fruntea FIA.Daca pana la urma se va tine de cuvant si nu va mai candida va avea el grija sa-si puna un om de incredere in locul sau mai ales daca va fi sprijinit de cei din consiliu.Sper totusi sa nu la traga o mare teapa celor din FOTA.
    0 0
  • cappoint@yahoo.com
    deja vu, ce naiba ... ieri parca tindeam sa cred ca lucrurile s-au rezolvat dar din pacate domnul "max" sufera de prostie.
    Nu mai dau 2 bani pe declaratile lui Max si pe FIA, e clar F1 o sa dispara cat de curand si asta datorita faptului ca nu mai exista spectacol.
    Despre Montezemolo ce sa mai vorbim, la fel ca orice italian bogat se crede Dzeu.
    0 0
  • @FOTA
    Ati luat teapa FOTA, mare pacat! Aveati sansa sa faceti un campionat suprem. Asa o sa ramaneti in cacealmaua care a devenit F1 si sclavii lui Bernie :( . Ca si spectator WRC este mult mai atractiv ... pacat
    0 0
  • din lac in put
    nimeni nu cedeaza, interesul e prea mare ca sa fie dat la o parte asa de simplu, vrea sa mai roada la ciolan , inca cat se mai poate, fraieriiiiiiii sunt FOTA, trebuiau sa faca campionatul lor, independent de FIA si gata, asa o sa se mai bata putin fiecare cu pumnul in piept ca maimutele si o sa strige ca Tarzan cand castiga o repriza,
    0 0
  • ctlnmihai
    Mosley revine: "Intelegerea cade daca FOTA nu-si cere scuze public"
    cat ma distreaza lucrul asta..trebuie sa recunoastem ca spre deosebire de o anume persoana care deja incepuse sa-si asume rolul de salvator al F1...mosley
    are ''balls'''.. si isi mentine atitudinea pe care a avut-o si la inceput..Cred ca Max ar fi mai potrivit ptr. conducerea Fota..
    0 0
  • ctlnmihai
    Intelegerea cade daca FOTA nu-si cere scuze public"
    Daca cei din Fota vor sa faca o treaba ca lumea ar fi trebuit pe langa Mosley - care va pleca totusi de la conducerea Fia sa-l indeparteze si pe bernie..sau montezemelo ai intoarce favoarea acestuia din urma care si-a afirmat sprijinul ptr. Ferrari cand aceasta echipa a amenintat ca va iesi din F1..
    0 0
  • Scuze?!?
    Intelegerea s-a facut, sau max crede ca se poate intoarce? Probabil s-a mai trezit in rolul lui Hitler si crede ca poate face ce vrea. Clar este ca echipele au acceptat sa fie inscrise in baza cererii comune a FOTA, ca sutin "guvernanta" FIA asupra F1 si prelungesc contractele cu bernie. Daca max o intoarce toate cad si el si bernie sunt in situatia de acum o saptamana. Prelungirea acordului Concorde si contractele de participare dupa 2010 nu cred ca s-au semnat si cred ca echipele nu vor semna asa ceva cu max. Pa max.
    0 0
  • F1se indreapta spre haos
    Se pare ca Max nu are de gand sa renunte la sefia FIA.Dupa umila mea parere el nu incearca decat sa traga de timp ptr a pune FOTA in imposibilitatea de a organiza o competitie paralela.Iar atunci FOTA nu va avea decat 2 solutii:fie va continua in F1,fie echipele nu vor concura deloc. In aceasta ultima situatie toata lumea va avea de pierdut.Chiar si noi fanii F1.Cel mai bine ar fi fost ca in urma negocierilor in care au cazut cat de cat la pace sa o lase mai moale cu declaratiile catre presa.Adica sa-si fi spalat rufele in familie.Dar din cate se pare toata lumea se foloseste de presa ptr a-si sustine cauza.Ce se va mai intampla pe viitor cred ca nu mai indrazneste nimeni sa prezica.Vom trai si vom vedea.
    0 0
  • hai sa nu fim patetici
    Am spus-o si o voi mai spune o data.F1 nu se duce nici spre "haos" nici nu va disparea ca varianta alternativa.Sunt absolut convins ca sunt lupte intestine care nu vor afecta cu nimic aceasta afacere din care au de castigat toti cei implicati.Finalitatea se cunostea demult.Cred ca ne pierdem vremea comentand asemenea lucruri.
    0 0
  • Intelegerea cade daca FOTA nu-si cere scuze public
    Daca Max se retrage de la sefia FIA in octombrie anul acesta cum ramane cu intelegerea semnata dintre FOTA si FIA .Eu cred ca daca Max revine la conducerea FIA nu se va schimba nimic. Ci vom avea acelasi spectacol in Formula1.
    0 0
  • !?
    Mai Max asta cand si-a facut controlul ultima data?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru