Noi mutări în F1: Andreas Seidl pleacă la Sauber, Andrea Stella devine Team Principal la McLaren

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andreas Seidl, fostul șef al echipei McLaren F1, va fi noul CEO al Sauber Motorsport, după ce Fred Vasseur a plecat la Ferrari. Totodată, Andrea Stella a fost promovat la funcția de Team Principal la McLaren.

La finalul unui sezon deloc fericit pentru Ferrari, Mattia Binotto și-a dat demisia din funcția de șef al echipei italiene. Acum, în locul său a fost anunțat Fred Vasseur, fost șef la Alfa Romeo și CEO al Sauber Motorsport.

Mutările continuă în Formula 1. Cum Vasseur a părăsit și funcția de CEO, în locul său, Sauber Motorsport, l-a anunțat pe Andreas Seidl. Acesta a fost șef al echipei McLaren F1 din 2019 și până în prezent.

Totodată, McLaren F1 a decis să îl promoveze în funcția de Team Principal pe Andrea Stella, care se află alături de echipa britanică din 2015. Înainte de asta, Stella a lucrat la Ferrari timp de 15 ani.

Acum rămâne de văzut cine va fi noul Team Principal al echipei Alfa Romeo.

via Formula 1

Comentarii (3)

  • Chevyrolet
    O alegere deloc inspirată din partea McLaren. Seidl a pus echipa pe picioare în 2019, după o perioadă de agonie de 4 sau 5 sezoane.
    2 2
  • Adrian Dumbraveanu
    Seidl a fost adus pentru a creiona proiectul Audi.
    Se precinozeaza ca Binotto o sa vina si el si Sainz ca pilot. Prin relatiile pe care seniorul le are cu cei de la Audi. Plus un sponsor destul de puternic.
    2 0
  • BLACK FLAG
    Tripla noutate a directorilor de echipă, mai mult în raport cu echipele de enorm prestigiu din F1 precum Ferrari, Williams și McLaren. Ferrari a oficializat înlocuirea lui Binotto cu Vasseur, Williams a întrerupt relația cu Jost Capito cu efect imediat. McL a anunțat plecarea lui Andread Seidl, noul CEO al Sauber (gata să înceapă un parteneriat cu Audi în 2026), înlocuindu-l pe neamț cu Andrea Stella .
    Stella este fostul inginer de pistă al lui Raikkonen și Alonso la Ferrari, care se laudă și cu experiență ca inginer de pistă pentru Valentino Rossi. Se alătură astfel listei celor care au atins această poziție prestigioasă în McLaren, cu o curiozitate deosebită: înainte de Stella (unicul italian de pe această listă) au fost doar 6 manageri în istoria de aproape 60 de ani a echipei.
    Conducători McLaren:
    1)Bruce McLaren (1963 - 1970);
    2)Teddy Mayer (1970 - 1980);
    3)Ron Dennis (1980 – 2008) ; (2015 – 2016);
    4)Martin Whitmarsh (2009 – 2014);
    5)Eric Boullier (2017 – 2018);
    6)Andreas Seidl (2019 – 2022)
    7)Andrea Stella (din 2023...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru