Noi schimbări la Mercedes: Wolff preia atribuţiile lui Fry

de Daniel Popescu
Vineri, 22.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nick Fry va părăsi funcţia de CEO la Mercedes, iar atribuţiile sale vor fi preluate de directorul de motorsport Toto Wolff începând din luna aprilie.

Mercedes a anunţat vineri la Sepang o nouă serie de schimbări în cadrul echipei pe care o deţine în Formula 1. Aşa cum s-a speculat încă de la începutul anului, Nick Fry va demisiona din funcţia de CEO, dar va rămâne în cadrul echipei în calitate de consultant cel puţin până la sfârşitul anului 2014.

Atribuţiile sale vor fi preluate de Toto Wolff, al cărui rol în cadrul echipei va creşte substanţial pe lângă funcţia actuală de director de motorsport. În plus, austriacul deţine şi 30% din acţiunile echipei.

Fry lucrează pentru echipa de la Brackley de pe vremea când aceasta se numea BAR şi a jucat un rol esenţial în procesul prin care acesta a cumpărat echipa de la Honda împreună cu şeful Ross Brawn la începutul anului 2009.

Urmareste Automarket
"Mă simt privilegiat că am avut oportunitatea să lucrez cu echipa noastră în ultimii 11 ani şi sunt mândru că în 2009 am câştigat prima cursă şi titlurile mondiale.
La fel de important este şi succesul comercial, pentrru că am reuşit să atragem sprijinul unora dintre cele mai importante companii din lume, construind o fundaţie puternică pentru succesul echipei"
, a precizat el.

Mercedes trebuie să decidă pe parcursul acestui an şi rolul exact al lui Paddy Lowe, fostul director al departamentului de inginerie al McLaren. Situaţia va fi clarificată însă numai după ce Brawn va decide dacă va rămâne la echipă şi în sezonul 2014, în funcţie de rezultatele pe care le va obţine în acest an.

Via Mercedes

Comentarii (2)

  • Next to follow is Ross Brawn.
    8 1
  • BALATESCU
    DACA BRAWN PLEACA DE LA MERCEDES SA-R PUTEA SA AJUNGA LA WILIAMS CARE ESTE IN CADERE LIBERA !!!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru