Noua ambiţie a lui Ecclestone: 22 de curse în 2014

de Daniel Popescu
Marti, 05.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că îşi propune ca sezonul 2014 să aibă 22 de curse, noutăţile urmând să fie Rusia, Mexic şi Thailanda.

Esential 22 de curse ar putea avea Formula 1 in sezonul 2014
20 este recordul de curse intr-un sezon de Formula 1 pana in prezent (2012)
Calendarul Formulei 1 al sezonului 2013 numără doar 19 curse după amânarea cu un an a ediţiei inaugurale a cursei americane de la New Jersey, iar Nurburgring a fost la un pas să fie eliminat din cauza pretenţiilor financiare ale britanicului.

O serie de alte curse au grave probleme financiare, în special cele de pe Bătrânul Continent, însă Ecclestone este determinat că Formula 1 să aibă anul viitor un număr record de 22 de curse.

În viziunea reprezentantului drepturilor comerciale ale Formulei 1, expansiunea va avea loc pe nu mai puţin de trei continente: Rusia a semnat cu doi ani în urmă un contract pe şapte ani pentru găzduirea de curse în perioada 2014-2020, iar Thailanda şi Mexic şi-au exprimat intenţia de a pătrunde în calendar anul viitor.

"Ceea ce contează este să avem curse în locurile potrivite.

Probabil că echipele vor putea face faţă la 22 de curse. Vreau să ajungem şi la Cape Town (n.r - în Africa de Sud). Mi s-a propus Durban, dar cred că ar fi mai bine la Cape Town", a declarat el pentru publicaţia City Mag.

Planul lui Ecclestone s-ar putea însă lovi de critici din partea echipelor, care au avertizat anterior că nu deţin o forţă de muncă suficient de mare pentru a face faţă unui calendar cu mai mult de 20 de curse, în special după ce acestea au fost nevoite să renunţe la echipele speciale de teste ca urmare a interzicerii sesiunilor de evaluare în timpul sezonului.

Via AutoHebdo

Comentarii (3)

  • 2016 - 52 de curse(adica in fiecare saptamana a anului).
    Pai astia in Formula 1 ajung sa aiba atatea curse, cat au fotbalistii meciuri. Numai ca fotbalistii joaca in acelasi stat, deplasandu-se rar in alte tari. Iar Formula 1 presupune in fiecare etapa o noua deplasare de mii de kilometri. Bataie de joc. Acum inteleg de ce un pilot ca Alonso cere 30 de mil, care, in aceste conditii, mi se pare putin. Probabil un 50 ar fi suma acceptabila, dar 30 e putin. Stiu ca pentru noi, muritorii de rand, aceste sume sunt exagerate, dar ganditi-va la tot efortul de a nu-ti vedea familia/prietenii timp de saptamani intregi, efortul de a fi mereu plecat, in avion, in hotel, de a fi stresat, pus sub presiune si, indiferent de locul in care te afli, trebuie sa te gandesti la cursa si sa rezisti conditiilor de cursa.
    6 1
  • mirel_f1
    Ar fi bine ca ar creste spectacolul in formula 1
    4 5
  • @mirel_f1 : Nu ar creste spectacolul si iti spun si de ce:Bernie nu o sa fie niciodata de acord cu revenirea F1 pe circuite traditionale(din motive financiare),iar ca sa faca circuite noi in Mexic si in Thailanda trebuie sa apeleze la...ghici cine!.....Ai dreptate!Hermann Tilke!O sa avem 22 de curse dintre care jumatate dintre ele vor fi foarte putin sau chiar deloc interesante.M-as multumi si cu 15 numai sa nu mai vad circuite precum cele din Singapore,India,Koreea,Abu Dhabi sau Shanghai.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru