Noul circuit din SUA înregistrează primele amânări

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.10.2010
Organizatorii Marelui Premiu al SUA din 2012 au amânat cu două luni prezentarea designului final al circuitului.

Statele Unite ale Americii vor reveni în calendarul Formulei 1 în sezonul 2012, urmând să găzduiască curse pe un circuit complet nou situat în Austin.

Organizatorii au prezentat deja primele schiţe lae circuitului, însă desginul final trebuia oferit forului mondial până la sfârşitul lunii septembrie. Potrivit publicaţiei locale Austin Business Journal, organizatorii nu au respectat însă acest termen limită, element de natură să atragă îngrijorări privind viabilitatea întregului proiect.

"Aşteptam cu nerăbdare să găzduim o cursă în 2012 şi lucrăm mână în mână cu FIA. Intenţionam să dezvăluim planurile finale în următoarele două luni", a declarat Roger Peart, preşedintele comitetului de organizare şi cel care menţine legătura cu forul mondial.

La rândul său, Hermann Tilke, celebrul designer german care se ocupă de configuraţia circuitului, susţine că întârzierea de două luni nu va afecta în niciun fel organizarea cursei inaugurale în 2012. "Suntem obişnuiţi să lucrăm sub presiune şi asta nu reprezintă o ameninţare pentru noi", a explicat el.

Potrivit unor surse interne, costurile totale pentru construirea circuitului se ridica la 200 de milioane de dolari şi va genera 2000 de locuri de muncă.

Informaţiile din SUA vin în contextul în care şi noul circuit din Coreea de Sud înregistrează întârzieri de construcţie.

Situaţia de la Seul este însă mult mai gravă, întrucât această ţară ar trebui să găzduiască prima cursă de F1 în 24 octombrie, în acest moment existând şanse mari ca evenimentul să fie anulat.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • donut
    O mare gogoasa americana ca si USF1 ...

    KFC people ce sa le ceri ...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru