Hamilton: "La Austin l-am învins pe presupusul cel mai bun pilot"

de Daniel Popescu
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că victoria de la Austin în faţa pilotului "despre care se presupune că este cel mai bun din Formula 1" demonstrează că este unul dintre piloţii de top ai competiţiei.

Lewis Hamilton a obţinut duminică a patra victorie din acest sezon după ce a câştigat ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Statelor Unite de la Austin.

Pilotul echipei McLaren l-a depăşit pe liderul Sebastian Vettel în turul 42 al cursei la capătul a aproape 10 tururi de urmărire, iar britanicul crede că această performanţă demonstrează că este unul dintre cei mai buni piloţi din campionat. În plus, Hamilton nu a ezitat să-l "înţepe" pe Vettel prin prisma reputaţiei de care se bucură germanul în Formula 1.

"Cred că mi-am pus amprenta în sport şi am demonstrat că am acelaşi statut ca şi alţii. Chiar dacă nu lupt pentru primul sau al doilea loc în campionat, încă ştiu cum să pilotez. Tocmai l-am învins pe cel despre care se presupune că este cel mai bun. Cred că am pilotat cel mai bine în acest an şi am devenit din ce în ce mai puternic, iar aceasta a fost cea mai bună performanţă a anului. Este un sentiment grozav să fiu capabil să forţez, să nu comit greşeli, să-l vânez pe Vettel şi să-l provoc să greşească", a declarat el pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Urmareste Automarket
Totuşi, Hamilton şi-a exprimat dezamăgirea că nu poate lupta pentru titlul mondial în acest sezon, afirmând că principalul obstacol în acest sens a fost fiabilitatea precară a monopostului în a doua jumătate a sezonului.

"Se spune că eşti atât de bun pe cât în ultima cursă.

Ar fi frumos să lupt pentru titlu, dar asta este situaţia şi trebuie să fiu recunoscător pentru ceea ce am obţinut. Am fi avut mult mai multe victorii dacă nu am fi avut problemele pe care le-am avut. Dar această victorie face ca totul să dispară şi ne permite să mergem înainte cu un zâmbet", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (16)

  • Pai l-ai batut pe Vettel pentru ca a fost intarziat de Karthikeyan si in virajul dinaintea zonei DRS erai in fundul lui, iar cu DRS-ul ai trecut usor. Inainte de asta cu tot cu DRS nu ai reusit sa depasesti asa ca nu te mai umfla in pene. Vettel ti-a facut fata atacurilor pana sa vina Karthikeyan.
    45 51
  • Housyy
    Broscuta sunt total de acord cu tine .=q
    30 35
  • fangio
    Ce cocalar. Se confirma tot ce s-a spus despre el pana acum. Castiga 1 cursa din cand in cand si atunci se crede "the best". Sa-l vad la anul in locul marelui anonim, smc...
    32 38
  • Marian
    Cel mai bun pilot e cel care are cele mai multe puncte, cele mai multe titluri, poluri etc. E si declaratia asta o forma de respect dupa cat se bucura ca l-a invins pe Vettel. Nu i-am vazut pe Vettel sau Alonso sa iasa cu declaratii de genul acesta dupa o victorie pentru ca ei stiu ce valoare au.
    34 20
  • Hamilton e mult mai bun decat Vettel
    25 29
  • A crescut mult Lewis. Si anul asta putea fi in lupta pentru titlul suprem daca nu avea atatea abandonuri. Abandon in Valencia de pe locul 3 (accident cu Maldonado), abandon in Germania (pneu spart), abandon in Belgia (accident cu Romain), abandon in Singapore de pe primul loc (cutia de viteze), abandon in Abu Dhabi de pe primul loc (cutie de viteze). Toate nu sint imputabile lui (poate totusi un pic accidentul din Valencia ?).
    Daca macar o prate din acestea nu existau acum Lewis avea sanse matematice la locul 1. Pacat.
    31 8
  • Da, bine. A trecut cu ajutorul lui Narain, dar pe urma Vettel de ce nu l-a ajuns? De ce n-a stat la mai putin de o secunda ca sa-l depaseasca? Pentru ca Hamilton a fost cel mai rapid, a fost cel mai bun de pe circuit si a gestionat foarte bine diferenta.
    23 15
  • GodOfThunder
    Astfel de declaratii, nu-i fac cinste lui Hamilton si-l fac un pilot fara caracter...El o sa ramana cu declaratii, pe cand cel vizat e posibil sa-si mai adauge un titlu de campion in palmares...
    18 15
  • dumi_p
    Hamilton a pilotat aproape perfect anul acesta si a avut viteza. Cred ca era un concurent mult mai de temut pt Vettel dc nu avea probleme cu masina. Nu sunt fan McLaren si nici Hamilton, dar nu pot sa nu recunosc ca este cu adevarat f rapid....
    33 6
  • hamilton s-a bucurat foarte mult pt aceasta victorie, dar oare va mai urca pe podium cu mercedes? greu de spus. dupa cum am mai spus, mercedes face ce a facut si honda in f1, adica ,, nimic,,
    13 8
  • @Hami: Vettel nu a mai putut trece de Hamilton pentru ca asa cum stie toata lumea RB nu are o masina rapida pe liniile drepte si recupereaza in virajele de mare viteza. Strategia lor atunci cand pornesc din fata e ca sa se distanteze si sa nu poata fi atacati cu ajutorul DRS-ului. Esential pt Vettel era sa il tina pe Hamilton la distanta incat sa nu il atace si a reusit asta pana sa vina Karthikeyan.
    14 14
  • Si Karthikeyan face parte din F1 deci...prea mult se insista pe faptul ca i-a facilitat depasirea. In locul lui putea fi Petrov, Schumacher sau altii care au fost depasiti cu un tur. Asta-i regula, asta-i viata. Aduceti-va aminte cum l-a depasit Hakkinen pe Schumacher , folosindu-se de un pilot depasit cu un tur (Zonta parca) la Spa...depasirea aia a ramas de legenda.

    Vettel a avut dupa aia cel putin 13 tururi in care putea face ce a facut si Hamilton. Sa-l vaneze pana il depaseste. Considerand ca are cea mai buna masina indiscutabil (RBR tocmai ce au devenit campioni mondiali)si ca majoritatea lumii il vede drept cel mai bun pilot (aici mai e loc de discutie, dar sa nu-ncepem ca nu mai terminam), imi pare exagerat sa se arunce toata vina in carca nenorocoslui de Karthikeyan.

    Desigur, Vettel poate ca a gandit strategic si a considerat ca un loc 2 nu e de riscat cand incerci sa-l depasesti pe Hamilton. Sa nu uitam ca in urma cu 4 curse Hamilton si Maldonado au maturat parapetii batandu-se pentru pozitie, cu vreo...cat...1-2 ture inainte de final? deci...

    Pe de alta parte, nici declaratia lui Hamilton n-a fost chiar fair-play. Probabil ca simte si el ca Mercedes va fi ceva mai de mijlocul clasamentului anul viitor...
    15 2
  • atm cred ca s-a adunat multa frustrare in Lewis. Abandon in Abu Dahabi din pozitia 1, abandon in Singapore tot de pe pozitia 1. Ambele curse castigate de Vettel, in ambele curse Vettel era pe locul 2.
    Acum l-a batut. Iar Vettel zice ca e din cauza unui pilot intirziat. Hilara scuza. Am scris intr-un alt post pe aici: Lewsi obtinea cu 0,4-0,5 pe primul sector (inainte de zona DRS) iar pe linia dreapta Lewis avea cu cca 20km/h in plus fata de Vettel. Ce inseamna asta ? Ca nu avea nici Vettel o sansa sa ramana in fata lui Lewis.
    PS: nu uitati ca Lewis este un sustinator declarat al lui Alonso. Sin in acest fel se poate interpreta (la nevoie).
    9 3
  • florin sm
    de cand este ham in f1 a facut spectacol, vetel nu
    19 7
  • florin sm
    a fi bun nu inseamna a castiga tot timpul.......
    22 3
  • stai linistit ca ar fi iesit si ei cu asemenea declarati daca ar fi castigat.....
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru