SUA: Camerele video pentru marşarier vor deveni obligatorii pentru maşinile noi începând cu 2015

de Sebastian Toma
Vineri, 21.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Departamentul Transporturilor din SUA a decis să amâne până în 2015 momentul în care va fi obligatoriu ca orice maşină nouă vândută pe această piaţă să aibă cameră video pentru marşarier.

Esential 292 persoane îşi pierd viaţa anual în SUA, în medie, din cauza accidentelor care implică vehicule care merg cu spatele.
Ray LaHood, secretar al Transporturilor în Guvernul SUA, a declarat că a decis să amâne până în 2015 obligativitatea implementării camerelor video pentru marşarier pentru toate modelele noi vândute pe această piaţă. Această măsură a fost propusă iniţial în 2008 şi trebuia să fie implementată începând cu "generaţia 2014" a modelelor vândute în SUA, ceea ce însemna modificarea vehiculelor produse după jumătatea anului 2013. Însă, costurile ridicate ale acestei măsuri au dus la amânarea termenului de aplicare a acestei norme, menite să reducă la jumătate numărul de decese provocate de vehiculele care au provocat accidente la rularea cu spatele. Potrivit NHTSA, media anuală a americanilor decedaţi în urma accidentelor care implică un vehicul care merge cu spatele este de 292 persoane pe an.

Până la intrarea în vigoare a noii norme, americanii iau în considerare sugestiile producătorilor de automobile, care susţin că aceste sisteme sunt necesare doar pe vehiculele de dimensiuni mari.

Producătorii şi importatorii de automobile care operează în SUA s-au asociat deja într-un grup care să discute cu reprezentanţii guvernului SUA în această privinţă, costurile acestei măsuri fiind ridicate, în timp ce potenţialul beneficiu al măsurii este mai mic în raport cu cel al introducerii sistemului de control al stabilităţii, explică reprezentantul asociaţiei menţionate mai sus. Mai mult decât atât, asociaţia respectivă susţine că este dreptul consumatorilor să decidă pe ce să-şi chetuiască banii atunci când cumpără un automobil nou.

Legiuitorii americani vroiau să modifice sistemul de clasificare a siguranţei unui automobil şi să ofere anumite beneficii celor care achiziţionau/vindeau vehicule echipate cu camere video pentru marşarier. Modificarea pregătită pentru sistemul de clasificare a siguranţei viza înlocuirea sistemului de control al stabilităţii la punctajul total cu camera video pentru marşarier, mizând pe faptul că toţi producătorii de automobile care operează în SUA sunt deja obligaţi să ofere acest sistem în dotarea standard.

Această idee nu a devenit încă reglementare, dar cei de la NHTSA plănuiesc să o introducă într-o formă sau alta , în viitorul apropiat, după cum a fost şi cazul categoriei "Safety Assist" de la EuroNCAP, unde este punctat sistemul ESP şi comportamentul său, prezenţa unui limitator de viteză şi alte sisteme de acest gen.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Batranu'
    Camera pentru marsarier nu este chiar inutila,dar orice sofer bun trebuie sa poata da cu spatele fara probleme,fara camera.Sa fim seriosi,cat de rau trebuie sa conduci ca sa lovesti un om cu spatele.Si in plus,cu camera de marsarier ai nevoie de un ecran,rezulta costuri mai mari.Si daca tot avem un ecran,mai punem un gps,un internet,si pretul e si mai mare.Eu zic ca cel mai bine ar fi sa fie lasat consumatorul daca vrea camera sau nu.
    11 4
  • Unele masini cu camera au un ecran foarte mic in oglinda retrovizoare.
    9 1
  • Cel mai bine ar fi sa faca un geam spate mai mare si o oglinda mai mare.
    6 3
  • Scrooge
    Sunt mult camere la care imaginea este distorsionata, datorita unghiului f mare, vezi obiectul dar ti-e greu sa apreciezi la ce distanta de masina se afla. Senzorii de parcare sunt mult mai utili si mai ieftini, plus ca au optiunea de a pune afisaj in care iti arata distanta fata de obiectul cel mai apropiat. .
    5 1
  • inexorabil
    @lorinczi, ma declar intrutotul de acord cu sugestia ta, dar ceva tot nu inteleg la tine: zici ca ai 12 ani si deja ai condus/conduci masinile pe care le-ai insirat in contul tau?! Asa o fi, n-am de unde sa stiu, dar presupun (si sper) ca nu pe drumurile publice :D Oricum, un talent precoce ca tine ar trebui sa se inscrie (la varsta adecvata, desigur) la scoala de (meseri)asi ai volanului a lui Titi Aur.
    In al doilea rand: stiu ca, in prima parte a carierei tale pe AM, ai figurat o vreme cu Saab 9-3X la avatar. Acel ciuruc electric ti l-ai fixat dupa aceea, deci te intreb frontal: de ce ai suferit aceasta "retrogradare" de mentalitate?
    In al treilea rand: aspiri sa ai un Logan?!? Glumesti, nu? Macar sa fi scris Camaro, chiar daca probabil nu-l vom conduce niciodata, nici tu, nici eu. De ce sa nu-ti stabilesti o stacheta mai inalta? Sau cumva preferi si tu mirajul tehnologiei digitale in detrimentul achizitiei unei masini, cum tinde acum sa aleaga tineretul occidental?
    In al patrulea rand, ma simt flatat ca ai inclus un Caddy in topul tau personal, dar ceea ce ai scris tu --- "Caddilac" --- ma zgarie pe retina. Poate vei corecta intretimp.
    3 2
  • Italian drivers dislike this.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru