Noul contract Pirelli pentru pneuri va avea o durată de trei ani

de Daniel Popescu
Joi, 07.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că este foarte aproape de semnarea noului contract pentru furnizarea pneurilor în Formula 1, acesta urmând să aibă o durată de trei ani.

Esential 3 ani este durata noului contract pe care il va semna Pirelli cu FIA
Pirelli a confirmat de mai mult timp ca a ajuns la un acord final cu echipele şi Bernie Ecclestone pentru a rămâne unicul furnizor de pneuri, singura semnătură care lipseşte fiind cea a forului mondial.

Iniţial, s-a vehiculat ca Pirelli va rămâne unicul furnizor de pneuri cel puţin până în 2018, însă Marco Tronchetti Provera, preşedintele companiei, a dezvăluit că noua înţelegere va avea o durată de trei ani.

"Suntem foarte aproape de finalizarea înţelegerii. Am cerut o înţelegere exclusivă pentru trei ani. Nu există nicio presiune, dar colaboram foarte strâns cu FIA", a declarat el citat de publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Am cerut o înţelegere exclusivă pentru trei ani.

Marco Tronchetti Provera
Presedinte Pirelli
În plus, Provera a dezvăluit că a ajuns la un acord pentru ca Pirelli să aibă posibilitatea de a efectua teste pe parcursul sezonului viitor inclusiv cu monoposturi de specificaţie 2013.

"Ne aşteptăm ca testele să poată fi făcute şi cu un monopost din 2013, iar pe parcursul sezonului am putea evalua diverse setări", a adăugat el.

Până în prezent, Pirelli a efectuat teste doar cu monoposturi de cel puţin doi ani vechime.

În 2012 a mizat pe un monpost Renault R30 din 2010, iar în acest an a folosit monoposturi monoposturi din sezonul 2011, cu excepţia unui test efectuat cu un monopost Mercedes din acest an care a încălcat însă regulamentul sportiv.

Via Gazzetta dello Sport

Comentarii (1)

  • Sunt curios cat vor tine noile baloane Pirelli :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru