Noul McLaren a debutat pe circuitul de la Algarve

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.01.2009
Pedro de la Rosa a inaugurat oficial noul monopost McLaren MP4-24 in cadrul unui test privat desfasurat sambata pe circuitul de la Algarve, Portugalia.

La numai o zi dupa prezentarea oficiala de la Woking, Pedro de la Rosa a avut onoarea de a fi primul care evalueaza calitatile noului monopost McLaren pentru sezonul 2009.

Pilotul de teste a efectuat 18 tururi pe noul circuit de la Algarve, cel mai bun timp al sau fiind 1:28.719.

"Intotdeauna este un moment emotionant sa stai la volanul unei noi masini pentru prima oara. Si, avand in vedere schimbarile de regulament, a fost mai tensionat decat de obicei", a declarat spaniolul.

"Totusi, sunt bucuros sa raportez ca masina s-a comportat asa cum anticipam din date si am parcurs mai multe tururi, castigand incredere pe masura ce parcurgeam o serie de verificari pentru sisteme. Evident, trebuie sa fortam MP4-24 pana la limitele sale si voi incepe sa parcurgem mai multe tururi incepand de luni, dar acesta a fost un start constrctiv care ne-a dat incredere".

McLaren va participa incepand de luni la o sesiune de teste pe circuitul de la Algarve, alaturi de cea mai mare parte a echipelor din Formula 1.

Pedro de la Rosa va pilota monopostul luni si marti, urmand ca Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen sa beneficieze la randul lor de cate o zi de teste.

"Avand in vedere limitarile de teste din acest an, este esential sa muncim productiv pentru a dezvolta masina inainte de prima cursa. Avem cateva saptamani grele in fata, dar intreaga echipa asteapta cu nerabdare sa munceasca", a mai precizat de la Rosa.

Comentarii (2)

  • monopostul McLaren
    arata bine, la fel ca si celelalte doua care au fost prezentate saptamana aceasta. Dupa "grozavia" de Williams de la sfarsitul sezonului trecut, care mie personal mi-a traumatizat retina, noile modele sunt chiar frumoase in opinia mea (evident ca inchidem ochii in partea de rear wing, dar aspectul general m-a surprins placut :D). Ce m-a mai surprins la monopostul McLaren este asemanarea izbitoare cu monopostul lor 1995 (http://valdetaro.com/database/car72.jpg), unde chiar si eleronul fata este asemanator (numai ca acum este mai lat). Si ma refer la forma (care acum este doar mai rotunjita), nu la culori, evident :P
    Astept cu nerabdare testele de luni si le urez bafta tuturor echipelor :D
    0 0
  • @michelle_b
    Arata mai bine decat se astepta toata lumea, acum sa vedem cu ce apar pe pista cei de la Williams si BMW, autorii unor ugly-cars :) M-am uitat la mai multe poze cu McLaren 1995 la rezolutii mai mari si sincer nu mi se par foarte asemanatoare. Dar poate e doar impresia mea :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru