Noul update adus de McLaren de la Nurburgring

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.07.2009
McLaren a introdus la Marele Premiu al Germaniei o solutie aerodinamica pentru o mai buna ventilare a aripii fata prin crearea unor mici orificii.

McLaren Mercedes a inregistrat progrese vizibile in Marele Premiu al Germaniei din weekendul precedent, Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen reusind sa se pozitioneze in spatele celor de la Red Bull si Brawn GP in calificari.

Sporul de performanta al echipei anglo-germane se bazeaza pe un pachet aerodinamic complex, care a inclus si o modificare a placutelor laterale care sustin aripa fata a monopostului MP4-24. Acestea au un rol semnificativ in circulatia aerului din jurul pneurilor fata. Astfel, placutele laterale au fost prevazute cu cateva orificii care au avut obiectivul de a prelua curentul de aer provenit din exterior pentru a-l directiona spre partea interioara a monopostului.

Ideea prezentata de McLaren nu reprezinta insa o noutate in Formula 1, conceputul fiind initiat de Toyota inca din luna martie si preluat ulterior de mai multe echipe.

De asemenea, McLaren a decis sa revina la conceptul capacelor pentru pneuri din sezonul precedent, astfel ca acestea nu mai depasesc partea laterala a cauciucurilor.

In ciuda acestor update-uri, McLaren a castigat un singur punct in cursa de la Nurburgring prin Heikki Kovalainen, dupa ce Lewis Hamilton a ratat prezenta in fruntea plutonului din cauza problemelor intampinate la start la unul dintre pneurile spate.

Via | F1Technical

Taguri: McLaren, update

Comentarii (4)

  • Kova
    De bun ce a fost update-ul a blocat kova pe toti pilotii ce i-au fost in spate.
    0 0
  • ocosule???
    si cei daca Kova i-a blocat pe toti daca acestia erau piloti buni de ce nu l-au depasit ????daca era Hamilton sa nu crezi ca era la fel sa nu uitam ca Heikki e slab si cu o amsina buna!!!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Join
    Relaxeaza-te si scrie si tu inteligibil. Apropo Kova nu a avut aceleasi update-uri ca Lewis, a avut si cu vreo 20kg mai mult el si totusi a luat 1 pct. Bucura-te pentru ca au luat puncte si tot este ceva.
    0 0
  • S-a depasit foarte greu
    Chiar si in conditiile in care unii piloti aveau timpi mai buni cu pana 1-1,5 sec le-a fost foarte greu sau imposibil sa depaseasca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru