Noutăți în Formula 1: cursele din Olanda, Spania și Monaco au fost amânate, iar regulamentul tehnic pentru 2021 va intra în vigoare în 2022

de Daniel Popescu
Vineri, 20.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursele de Formula 1 din Olanda, Spania și Monaco programate în luna mai au fost amânate sau anulate, în timp ce regulamentul tehnic pentru 2021 va intra în vigoare abia în 2022.

Șefii Formulei 1 s-au reunit în această săptămână cu șefii echipelor pentru a lua o serie de decizii importante cu privire la competiție în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Cea mai importantă decizie este că niciuna dintre cele trei curse programate pentru luna mai nu va mai avea loc. Cursele din Olanda și Spania au fost amânate, în timp ce cursa programată pe circutul de la Monaco a fost anulată, fără nicio șansă să fie reprogramată ulterior.

Astfel, în cel mai bun caz, noul sezon de Formula 1 ar urma să înceapă în 7 iunie cu Marele Premiu al statului Azerbaidjan. Decizia vine după ce primele patru curse fuseseră deja amânate sau anulate, astfel că în total 7 dintre cele 22 de curse planificate anterior nu vor mai avea loc conform calendarului.

De asemenea, pauza de vară din luna august a fost eliminată, în speranța că unele curse vor putea fi programate în acea perioadă. Astfel, regula care spune că fiecare echipă trebuie să-și închidă uzina timp de 14 zile în luna august poate fi aplicată oricând până la startul sezonului.

Echipele au decis în principiu să amâne introducerea noului regulament tehnic din 2021 pentru sezonul 2022, însă detaliile complete urmează să fie finalizate ulterior. Una dintre variante este ca echipele să utilizeze anul viitor aceleași componente de bază și să aibă dreptul să dezvolte doar anumite componente aerodinamice.

Via Formula 1

Comentarii (1)

  • Costel
    numa' cativa mojici de frunte ai F1 mai pomenesc in orele astea tulburi de La Rascasse si Sainte Devote cand lucrurile is cert scapate de sub control , pana si-n organismul lui Albert al II-lea o fost gasit acest pacatos covid19 iar daca criza acuta a Paracetamolului ii pe acelasi palier in Principat ca la gurile Dunarii situatia-i in cumpana pentru notoriul print , tocmai de aceea toate gandurile mele bune pe AM-motorsport in aceste momente is directionate exclusiv spre Charlene
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru