Scenariu nou pentru sezonul 2020 al Formulei 1: "grupuri" de șase curse într-un interval de șapte săptămâni începând din luna iulie

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Luni, 13.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 analizează varianta unui calendar care să includă "grupuri" de câte șase curse într-un interval de numai șapte săptămâni, iar primele etape ar urma să aibă loc în luna iulie.

Ross Brawn, directorul de motorsport al Formulei 1, a anunțat recent o serie de scenarii noi pentru sezonul 2020, ca urmare a amânării sau anulării primelor nouă curse.

Conform regulamentului, sezonul trebuie să aibă cel puțin 8 curse pentru a putea fi considerat "campionat mondial" și pentru a răsplăti astfel cu titluri mondiale pilotul și echipa cu cele mai multe puncte.

Brawn consideră că ținta minimă de 8 curse poate fi atinsă dacă sezonul începe cel târziu în luna octombrie. "Am putea avea opt curse dacă începem în octombrie. Așa că, dacă vreți un termen limită, acesta ar fi octombrie", a precizat Brawn.

Britanicul are însă în continuare planuri mari pentru sezonul 2020. Scenariul la care lucrează acesta vizează organizarea a 19 curse începând din luna iulie.

Pentru a acomoda un număr atât de ridicat de curse, Brawn mizează pe comasarea a 6 curse într-un interval de numai 7 săptămâni, cel mai probabil prin scurtarea unui Mare Premiu de la trei la două zile.

"Dacă putem începe la începutul lunii iulie, putem avea un sezon cu 19 curse.

Este dificil: trei curse în weekenduri consecutive, un weekend pauză, apoi din nou trei curse, următorul weekend pauză. Am analizat logistica și cred că putem avea 18 sau 19 curse dacă putem începe în iulie. Așa că alegerea este între aceste două numere", a adăugat Brawn.

Via RaceFans

Comentarii (8)

  • Nu m-ar deranja o cursa / sfarsit de saptamana insa ar fi prea obositor pentru echipe. Sau poate nu, dat fiind faptul ca s-au odihnit juma' de an.
    7 1
  • Costel
    bravo Ross Brawn!
    dupa atata distantare chiar se impune megasocializarea !

    numa' vesti bune pentru hamilton ! :-))

    iata ca-s sanse considerabile pentru ca unchiasul african sa mai bifeze macar cateva starturi in gp-uri pan' la implinirea celor 40 de ani!

    cat despre rezultatele acestuia din curse si/sau eventuale podiumuri .... acestea trec musai in plan secund pentru virtuozul volanului de odinioara , cu totu' altele-s satisfactiile pentru cei care depasesc borna celor 35 de ani in actualul mare circ ......... revederea cu fanii dupa o perioada indelungata de pauza si interminabilele sesiuni foto cu acestia reprezentand ,ca doreste sa accepte sau dimpotriva , apogeul fiecarui week-end
    4 3
  • Nu e nimic sigur, inca se fac socoteli. Prin noiembrie se va lansa ideea cu toate cursele intr-o zi pe acelasi curcuit. Curse de 3 ture cu grila aleasa arbitrar.
    1 1
  • Sa se introduca semafoare si statii RAT.
    2 1
  • Vor fi doua curse in acelasi timp pe acelasi circuit. Jumatate din piloti parcurg circuitul intr-un sens, coechipierii lor in celalalt sens. Privitorii vor urmari pe acelasi ecran si in acelasi timp oricare din cele doua curse doresc sa vada. Fanii lui Hamilton se vor uita la o cursa iar fanii lui Bottas se vor uita la cursa cu sensul opus. Teoretic ar trebui sa functioneze. Sa vedem in practica ce iese. :)
    2 1
  • @Costel
    Te bucuri degeaba. Echipele nu mai vor schimbarea regulamentului asa ca Ham mai prinde 3, 4 titluri.
    1 2
  • Costel
    @@Costel,
    in primu' rand ar trebui sa multumesti de zor AM fiindca-s prea indulgenti cu tine in mentinerea unui discurs care-i strain chiar si de o banala tangenta la notiunea de motorsport autentic , comment-ul pe care l-oi distribuit fiind cautionabil si musai de trecut cu vederea numa' daca pagina de web purta "fortuit" numele de Unica sau MarieClaire!

    in al doilea rand ,ii cazul si chiar momentul oportun sa despartim graul de neghina si astfel sa-ti autentific faptul ca senectutea ii peren antagonica la performanta si competitivitate iar faptul ca monoposturile din 2020 is cele mai rapide din istorie, fapt confirmat de aproape toti pilotii in testele de iarna de la Montmelo, ii creaza unchiasului african o sumedenie de vulnerabilitati care-l fac extrem de fragil in disputa pentru o noua coroana mondiala iar cum o veste proasta nu soseste niciodata singura, mentinerea actualului regulament si-n anii ce vin ii consfintesc lui hamilton doar postura de nesemnificativ martor ocular la izbanzile/ titlurile altora
    0 3
  • @Costel
    Bla bla bla vrabia malai viseaza.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru