Nurburgring, aproape de a fi salvat printr-un împrumut garantat de stat

de Daniel Popescu
Joi, 02.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul german va garanta un împrumut de peste 250 de milioane de euro pentru a plăti datoriile circuitului de la Nurburgring pentru ca Marele Premiu al Germaniei din 2013 să aibă loc.

Esential 2017 este anul in care expira contractul circuitului de la Nurburgring cu Formula 1
Şansele ca Germania să rămână în calendarul competiţional în sezonul 2013 au crescut după ce presa locală a dezvăluit că guvernul din landul Rhineland-Palatinate a fost de acord să garanteze un împrumut de 254 de milioane de euro.

Banii vor fi folosiţi pentru plata datoriilor acumulate de celebrul circuit german, astfel că exista mari şanse ca Marele Premiu al Germaniei de anul viitor să poată fi organizat, cu condiţia ca oficialii să ajungă la un acord cu Bernie Ecclestone în privinţa taxei de participare.

Chiar dacă anterior britanicul nu a cedat din preţul solicitat, criza economică l-a făcut să-şi schimbe metodele, acesta afirmând că prezenţa Germaniei în calendarul Formulei 1 este foarte importantă. "Nu vrem să pierdem niciun circuit  şi trebuie să păstrăm cursa din Germania. Vom face tot posibilul.

Sunt surprins că toate aceste circuite au probleme financiare, poate pentru că germanii le-au dat grecilor toţi banii", a glumit Ecclestone, referindu-se la numeroasele împrumuturi acordate Greciei de către Uniunea Europeană.

Jorg Lindner, şeful Nurburgring Automotive GmbH, este la rândul său încrezător că Nurburgriong va rămâne în calendarul Formulei şi anul viitor. "Sunt foarte optimist că Formula 1 va merge la Nurburgring anul viitor", a precizat el.

Nurburgring are contract cu Ecclestone pentru găzduirea curselor de Formula 1 în anii impari până în 2017 inclusiv, iar în cazul în care nu-şi va putea respecta angajamentul pentru 2013 una dintre soluţiile de compromis este ca Marele Premiu al Germaniei să fie găzduit de circuitul de la Hockenheim.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru