Nurburgring nu va organiza MP al Germaniei in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.07.2009
Oficialii circuitului de la Nurburgring au anuntat ca nu vor organiza Marele Premiu al Germaniei in 2010, astfel ca tara natala a lui Sebastian Vettel risca sa fie exclusa din calendarul competitional.

Dupa ce oficialii circuitului de la Hockenheim au anuntat recent ca renunta la organizarea Marelui Premiu al Germaniei in 2010 din cauza problemelor financiare, singura speranta pentru ca aceasta tara sa ramana in calendar a fost ca Nurburgring sa preia cursa si anul viitor.

Totusi, directorul circuitului de la Nurburgring, Walter Kafitz, a exclus aceasta posibilitate, sugerand totusi ca si-ar putea schimba pararea daca Bernie Ecclestone ar solicita mai putini bani.

"Cu siguranta nu suntem disponibili pentru anul viitor, planuim doar cursa din 2011. Bernie Ecclestone ar putea rezolva problema reducand taxele, dar nu-mi pot imagina ca va accepta dorinta mea. Totusi, nu-mi imaginez sa nu avem Formula 1 in Germania. Sunt foarte optimist ca Germania va gasi o solutie pentru anul viitor", a declarat Kafitz pentru publicatia britanica Autosport.

Circuitele de la Nurburgring si Hockenheim organizeaza alternativ Marele Premiu al Germaniei, primul in anii impari, iar cel de-al doilea in anii pari.

Totusi, proprietarii circuitul de la Hockenheim au renuntat la organizarea cursei din 2010 intrucat proiectul este considerat nerentabil, in lumina sumelor cerute de Ecclestone si a crizei economice.

Excluderea Marelui Premiu al Germaniei din calendar, chiar si numai pentru un an, ar reprezenta o lovitura pentru Formula 1, in contextul in care aceasta este cea mai bine reprezentata tara in competitie. Pe langa cei 5 piloti germani care concureaza in Formula 1 (Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Timo Glock, Nick Heidfeld si Adrian Sutil), doi dintre constructori provin din aceasta tara: BMW si Mercedes.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Fantastic
    Toata lumea din formula 1 vrea reducerea costurilor dar bosorogul asta , aici ma refer la Bernie, nu isi da seama ca multe mari premii se lupta cu falimentul si se retrag din calendarul competitional din cauza incasarilor mici si taxelor mari?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru