Nurburgring vrea să rămână în calendarul F1 pe termen lung

de Daniel Popescu
Marti, 21.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nurburgring îşi propune să semneze un contract pe termen lung cu Bernie Ecclestone pentru a rămâne în calendarul Formulei 1 pentru o perioadă îndelungată.

Nurburgring are în prezent un contract valabil până în sezonul 2017 inclusiv pentru găzduirea Marelui Premiu al Germaniei, însă respectarea sa este în pericol din cauza problemelor financiare pe care le înregistrează concesionarul acestuia.

Singura soluţie viabilă este reducerea sau chiar eliminarea taxei de participare percepută de Bernie Ecclestone, iar până acum presa a speculat că cele două părţi vizează doar ajungerea la un acord pentru cursa de anul viitor. Totuşi, Jorg Lindner, şeful circuitului de la Nurburgring, susţine că este interesat de semnarea unui nou contract pe termen lung, întrucât acest lucru ar putea atrage o investiţie majoră din partea unui potenţial cumpărător al circuitului.

Urmareste Automarket
"Toată lumea vorbeşte despre Bernie Ecclestone, dar cu excepţia noastră nimeni altcineva nu vorbeşte cu el.
În mod specific, avem ca obiectiv o relaţie pe termen lung, nu numai pentru sezonul 2013. Am primit asigurări că înţelegerile pe care le vom face cu Ecclestone trebuie să fie incluse în procedurile de insolvenţă (ale circuitului). În mod natural, o vânzare a circuitului ar avea o valoare mai mare dacă ar exista un contract pentru Formula 1"
, a declarat el pentru publicaţia germană Rheinische Post.

Oficialii circuitului de la Nurburgring s-au întâlnit recent cu Ecclestone pentru a discuta despre un nou contract, însă până în prezent nu au fost făcute publice informaţii despre negocieri. Incertitudinile care planează asupra cursei au impidicat FIA să anunţe o versiune preliminară a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2013.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru