OFICIAL: Bahrain şi SUA rămân în calendarul sezonului 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.12.2011
FIA a confirmat miercuri calendarul sezonului 2012, care nu include nicio schimbare comparativ cu versiunea anunţată în vara acestui an.

Ediţia inaugurală a cursei americane de la Austin a fost în pericol să fie anulată din cauza neînţelegerilor financiare dintre organizatori şi Bernie Ecclestone, însă Consiliul Mondial al FIA a confirmat miercuri că Statele Unite vor face parte din calendar sezonului 2012.

Potrivit unor informaţii neoficiale, cele două părţi au ajuns la un acord cu mai puţin de 24 de ore înainte de întrunirea de miercuri a Consiliului Mondial, iar un anunţ oficial urmează să fie făcut în cursul acestei zile.

De asemenea, şi cursa din Bahrain a fost confirmată pentru anul viitor, în ciuda speculaţiilor că aceasta ar putea fi anulată, la fel ca şi în 2011, ca urmare a conflictelor de stradă înregistrată în această ţară.

În acest context, calendarul sezonului 2012 publicat miercuri de FIA cuprinde un număr record de 20 de curse şi este identic cu cel dezvăluit de forul mondial în prima zi a lunii septembrie. Sezonul va începe în 18 martie cu Marele Premiu al Australiei, va beneficia de o sesiune de teste de trei zile şi de o pauză de cinci săptămâni în luna august, şi se va încheia în Brazilia în 25 noiembrie.

Iată calendarul complet al sezonului 2012:

18 martie            Australia
25 martie            Malaezia
15 aprilie           China
22 aprilie           Bahrain
13 mai               Spania
27 mai               Monaco
10 iunie             Canada
24 iunie             Europa
8 iulie              Marea Britanie
22 iulie             Germania
29 iulie             Ungaria
2 septembrie         Belgia
9 septembrie         Italia
23 septembrie        Singapore
7 octombrie          Japonia
14 octombrie         Coreea de Sud
28 octombrie         India
4 noiembrie          Abu Dhabi
18 noiembrie         SUA
25 noiembrie         Brazilia


Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru