OFICIAL: Brawn GP devine Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.12.2009
FIA a aprobat oficial schimbarea numelui echipei Brawn GP in Mercedes GP, dupa achizitionarea acesteia de catre constructorul german.

Reunita joi la Monaco in prima sedinta din ultimii patru ani, Comisia Formulei 1 a adoptat schimbarea numelui echipei Brawn GP in Mercedes GP.

Conform regulamentului, decizia a fost luata in unanimitate de echipele care vor concura in Formula 1 in sezonul urmator, ca urmare a achizitionarii team-ului de la Brackley de catre constructorul Mercedes.

Teoretic, acest lucru inseamna ca Mercedes GP va fi privita ca o echipa complet noua in sezonul urmator, insa FIA a decis ca team-ul sa primeasca banii din drepturile comerciale aferente sezonului 2009 in urma implicarii germanilor in competitiei.

"Comisia F1 a convenit ca va permite echipei Brawn sa isi schimbe numele sasiului din Brawn in Mercedes. Echipa va continua sa primeasca bani pe baza performantelor anterioare. Aceasta este o exceptie singulara bazata pe implicarea pe termen lung a celor de la Mercedes-Benz in Formula 1", se arata intr-un comunicat de presa al forului mondial.

In mod normal, in urma schimbarii numelui, Mercedes GP nu ar fi avut dreptul de a primi bani pentru titlul mondial cucerit in sezonul 2009 de Brawn GP.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru