OFICIAL: Briatore poate reveni in F1 in 2013

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.04.2010
FIA a ajuns la un acord cu Flavio Briatore si Pat Symands prin care fostii manageri ai echipei Renault pot reveni in Formula 1 incepand din sezonul 2013.

Dupa mai bine de sase luni de controverse pe tema scandalului Crashgate, Federatia Internationala de Automobilism a pus capat in mod oficial disputei cu Flavio Briatore si Pat Symonds, doi dintre actorii principali implicati in accidentul deliberat provocat de Nelson Piquet Jr. in Marele Premiu al statului Singapore din 2008.

Cele doua parti au ajuns la o intelegere prin care FIA renunta la orice ancheta in privinta celor doi, iar acestia din urma vor avea posibilitatea sa revina in Formula 1 in sezonul 2013. De asemenea, Briatore si Symonds vor putea indeplini functii in alte competitii FIA din sporturile cu motor cu exceptia Formulei 1 incepand din 2012.

Va reamintim ca FIA l-a suspendat pe viata pe Briatore din toate competiile gestionate de forul mondial pentru implicarea sa in scandalul Crashgate, in timp ce Symonds a primit o suspendare de 5 ani. Ulterior, cei doi oficiali Renault au facut apel si au castigat procesul intentat forului mondial la Curtea Franceza de Justitie.

In replica, FIA a amenintat ca va face apel la decizia justitiei franceze, insa in urma noului acord a renuntat la toate acuzatiile impotriva lor.

Pe de alta parte, FIA a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a schimba regulamentul pentru ca managerii echipelor de Formula 1 sa poata fi trasi la raspundere in astfel de situatii.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • Welcome Back!
    Ma bucur ca in sfarsit se ajunge la un punct comun in tot conflictul asta! Briatore simplu spectator era o pierdere mare pentru Formula 1, avand in vedere faptul ca a fost creierul multor titluri mondiale de-a lungul anilor. Welcome Back!
    4 12
  • f1_alonso
    Briatore
    Si eu ma bucur pentru Flavio ,chiar imi va face placere sa-l vad inapoi in campionatul de f1 in 2013.Si sper ca cele doua persoane Alonso si Briatore sa revina ca o echipa ,pentru ca nu-l vad bine pe Alonso la Ferrari.Numai bine ...
    6 7
  • mobius
    Briatore
    La vremea potrivita am spus ca toata afacerea Crashgate a fost o inscenare murdara a lui Mosley. Acum ceea ce se intampla cu noile decizii ale FIA referitor la Briatore si Symonds, nu face decat sa comfirme acest lucru. Singurul perdant in aceasta afacere este, asa cum iarasi am spus-o, Nelson Piquet Jr., care oricum ar fi isi merita pedeapsa. Personal il apreciez pe Briatore pentru ce a facut pentru F1 si ma bucur ca revine si cred ca ar sta foarte bine la Ferrari langa Alonso.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru