OFICIAL: Calendarul editiei inaugurale a competitiei GP3

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.12.2009
Organizatorii noii competitii GP3 au anuntat calendarul editiei inaugurale din 2010, acesta urmand sa cuprinda opt curse.

Noua competitie GP3, o versiune mai putin costisitoare a competiei GP2, se va desfasura in cea mai mare parte in paralel cu Marile Premii de Formula 1 de pe continentul european, prima editie urmand sa aiba un numar de opt curse.

Singura exceptie de la aceasta regula va fi cursa de la Portimao din luna iunie, sezonul urmand sa inceapa in luna mai pe circuitul de la Barcelona si sa se incheie in luna septembrie pe circuitul de la Monza.

Iata calendarul complet al primului sezon de GP3, cu mentiunea ca fiecare eveniment are in componenta cate doua curse, una sambata si alta duminica:

 Cursa  Weekend
 Barcelona  8-9 mai
 Portimao  19-20 iunie
 Valencia  26-27 iunie
 Silverstone  10-11 iulie
 Hockenheim  24-25 iulie
 Budapesta  31-1 august
 Spa  28-29 august
 Monza  11-12 septembrie

 

Inainte de debutul noului sezon, pilotii vor avea la dispozitie trei sesiuni de teste pentru a se acomoda cu noile monoposturi. Acestea vor avea loc in perioadele 3-4 martie si 30-31 martie pe circuitul La Castellet din Franta, respectiv pe 13-14 aprilie la Barcelona.

In primul sezon de GP3 si-au anuntat prezenta 10 echipe:

 Echipa  Tara
 Addax Team  Spania
 ART Grand Prix  Franta
 Atech CRS Grand Prix  Marea Britanie
 Carlin  Marea Britanie
 Jenzer Motorsport  Elvetia
 Manor Racing  Marea Britanie
 Mucke Motorsport  Germania
 MW Arden  Austria
 Status Grand Prix  Irlanda
 Tech 1 Racing  Franta

 

Monoposturile din competitia GP3 sunt standard, iar sasiul acestora este construit de compania italiana Dallara. Motorul utilizat este o unitate de 280 CP furnizata de Renault, in timp ce pneurile sunt oferite de Pirelli.

Via | Autosport

Taguri: GP3, calendar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru