OFICIAL: Clubul de fotbal Chelsea a devenit sponsor la Sauber!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.04.2012
Clubul britanic de fotbal Chelsea a devenit unul dintre sponsorii principali ai echipei Sauber în cadrul unui parteneriat prin care echipa elveţiană va fi la rândul ei promovată în fotbalul englez.

Sauber a confirmat luni speculaţiile din presa internaţională cu privire la semnarea unui important contract de sponsorizare pentru sezonul 2012.

Echipa lui Peter Sauber a semnat un parteneriat cu clubul britanic de fotbal Chelsea, iar logo-ul acestuia va fi vizibil pe monopostul C31 începând de la Marele Premiu al Spaniei din 11-13 mai.

În plus, Chelsea va promova la rândul său Sauber pe stadionul Stamford Bridge prin intermediul panourilor publicitare de pe marginea terenului şi va vinde produse de merchandising ale echipei elveţiene. Acesta este primul parteneriat semnat între o echipă de Formula 1 şi un club de fotbal şi, în acelaşi timp, este primul parteneriat prin care ambele părţi se promovează reciproc.

Noua înţelegere a fost anticipată încă de la Marele Premiu al Chinei, atunci când Sauber a purtat pe carcasa motorului inscripţiile "Out of the Blue" şi "True Blue", cu referire directă la culoarea tradiţională a celor de la Chelsea.

"Un astfel de parteneriat nu a mai existat niciodată în această formă între Formula 1 şi fotbal, însă există numeroase posibile sinergii.

În ambele cazuri vorbim despre un sport de echipă la cel mai înalt nivel internaţional. Aşteptam cu nerăbdare să explorăm aceste oportunităţi", a declarat Monisha Kaltenborn, CEO-ul echipei Sauber.

Înfiinţat în 1905, Chelsea este unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din Anglia şi a câştigat de patru ori titlul naţional, de şase ori Cupa Angliei, de două ori Cupa Cupelor, o SuperCupă a Europei, de patru ori Cupa Ligii Angliei şi de patru ori SuperCupa Angliei, iar în acest sezon va juca finala Ligii Campionilor împotriva echipei germane Bayern Munchen. În 2003, echipa a fost cumpărată de miliardarul rus Roman Abramovich pentru aproximativ 60 de milioane de lire sterline.

Via | Sauber | Chelsea

Comentarii (1)

  • alomso
    bravi sauber
    bravo sauber nota 10
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru