OFICIAL: De la Rosa va concura pentru BMW-Sauber in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.01.2010
BMW-Sauber a anuntat oficial ca Pedro de la Rosa va fi coechipierul lui Kamui Kobayashi in sezonul 2010 al Formulei 1.

Desi presa internationala a speculat in aceasta saptamana ca Giancarlo Fisichella este favorit sa semneze cu BMW-Sauber pentru 2010, alegerea echipei a fost in cele din urma Pedro de la Rosa, pana in prezent pilot de teste al echipei McLaren.

Spaniolul in varsta de 38 de ani va reveni astfel in activitatea competitionala pentru prima oara din 2006, cand a concurat in opt curse pentru McLaren.

"Intotdeauna am crezut ca voi avea o noua sansa sa fiu pilot de curse. Acesta a fost obiectivul meu dupa ce numarul de teste a fost redus radical. Astept cu nerabdare acest sezon alaturi de echipa lui Peter Sauber, care a fost o prezenta solida in Formula 1 din 1993", a declarat de la Rosa in cadrul unui comunicat de presa.

La randul sau, Peter Sauber, noul proprietar al echipei, a admis ca interesul sau a fost aducerea unui pilot experimentat care sa-l ajute pe Kobayashi sa se dezvolte.

"De la Rosa a petrecut multi ani lucrand pentru o echipa de top la cel mai inalt nivel tehnic. Noi ca echipa vrem sa castigam de pe urma experientei sale, si acelasi lucru este valabil si pentru tanarul Kobayashi.

Combinatia dintre un pilot experimentat si unul tanar s-a dovedit in mod repetat una foarte fructuoasa. Nu ma astept ca vreunul dintre ei sa dezamageasca in 2010", a declarat elvetianul.

In mod surprinzator, de la Rosa urma sa testeze monopostul McLaren in cadrul sesiunii de teste de la Valencia din luna februarie, insa programul ar putea fi schimbat in urma noului contract semnat cu BMW-Sauber.

Pe de alta parte, noul proprietar al echipei de la Hinwil a admis ca BMW-Sauber trebuie sa furnizeze un monopost competitiv pentru a putea obtine performante rezonabile in acest an. "Bineinteles ca este crucial sa le oferim ambilor piloti un monopost decent. Sunt increzator in privinta progreselor din acest punct de vedere. Suntem capabili sa continuam munca la monopostul pentru 2010 conform programului dupa recenta perioada de incertitudine", a explicat el.

BMW-Sauber va prezenta noul monopost pentru sezonul 2010 in cadrul unui eveniment programat pentru 31 ianuarie pe circuitul Ricardo Tormo dinValencia.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (1)

  • ursul bruno
    F1
    SAUBER E TOTUSI UN TEAM PREA MIC.FORTZA PEDRO de la ROSA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru