OFICIAL: FIA face apel impotriva lui Briatore

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.01.2010
FIA a anuntat oficial ca va face apel la decizia justiei franceze de a anula suspendarea pe viata din sporturile cu motor dictata initial impotriva lui Flavio Briatore.

Dupa ce in luna septembrie a fost suspendat pe viata din sporturile cu motor ca urmare a implicarii in scandalul Crashgate, Flavio Briatore a obtinut o victorie importanta la Curtea Franceza de Justitie, care a ridicat sanctiunea impusa de FIA.

Cu toate acestea, forul mondial a confirmat luni ca nu accepta aceasta decizie, motiv pentru care a decis sa faca apel dupa ce oficialii FIA s-au consultat cu noul presedinte Jean Todt. In plus, FIA considera ca sanctiunea dictata impotriva lui Briatore este in continuare valida pana la judecarea apelului.

Carierele mai multor piloti din Formula 1 sunt gestionate in prezent de Briatore din postura de manager, iar sanctiunea initiala a FIA prevedea si obligativitatea ca acestia sa renunte la serviciile italianului. Totusi, FIA a decis sa accepte aplicatiile pilotilor in cauza pentru superlicenta necesara participarii in Formula 1, chiar daca Briatore continua sa fie managerul lor. "Din cauza incertitudinilor care pot aparea pentru piloti, FIA a decis ca, in asteptarea rezultatului apelului FIA, superlicentele vor fi eliberate in mod obisnuit pilotilor calificati", se arata intr-un comunicat de presa al FIA.

Inainte de izbucnirea scandalului Crashgate, Briatore era managerul lui Fernando Alonso, Mark Webber, Romain Grosjean, Piquet Jr, Heikki Kovalainen si Lucas di Grassi, iar ultimii doi au decis ulterior sa rezilieze contractul cu italianul.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru