OFICIAL: Formula 1 a reziliat contractul cu promotorul Marelui Premiu al Rusiei

de Alexandru Monenciu
Vineri, 04.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al Rusiei iese din calendarul Marelui Circ, după ce oficialii Formulei 1 au reziliat contractul cu promotorul etapei. Nikita Mazepin va concura sub un steag neutru, totul ca răspuns la situația din Ucraina.

În contextul actual, Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei nu avea cum să aibă loc în 2022. Din câte se pare, Rusia rămâne (pentru o perioadă nedeterminată) fără etapă în campionatul mondial de Formula 1, după ce contractul cu promotorul cursei a fost reziliat.

Tot ca răspuns la situația din Ucraina, FIA a luat decizia ca piloții ruși și bieloruși să poată lua parte în continuare la competițiile internaționale, dar numai sub steag neutru.

Așadar, Nikita Mazepin rămâne pilotul celor de la Haas. Rusul a primit, însă, interdicție de a concura în Marele Premiu al Marii Britanii.

Echipa americană a înlăturat toate inscripțiile sponsorului principal Uralkali de pe monopost și, implicit, toate culorile drapelului național rus în ultima zi de teste din presezon.

via Formula 1

Comentarii (7)

  • Costel
    SEBASTIAN VETTEL: "VALUES ​​AND ETHICS MATTER MORE THAN BUSINESS"
    (Autosprint -03.03.2022)
    15 3
  • Mircea Badea
    pai da, acum se va putea tine la odesa.
    0 10
  • Marius
    Haas a renunțat la Mazepin și la sponsorul Uralkali. Ce tâmpenie.
    7 7
  • Neutru
    Păcat de circuitele alea, au costat bani și ar fi trebuit folosite. Unde nu-i cap vai de...popoare.
    12 7
  • Consider ca este o masura corecta! Cum poti altfel sa fortezi un cretin ca sa inceteze o porcarie? Indiferent de situatie, poate sa faca ce vrea muschii lui, fara consecinte??
    11 6
  • Vis a vis de situatia din Ukraina consider ca aceste masuri luate catre sportivii rusi nu au nici un fundament. Este o japca la drumul mare. Daca exista o solidaritate intre pilotii de formula 1 ar fii trebuit ca toti ceilalti sa protesteze si sa nu se mai prezinte la curse pt ca acest baiat Mazepin nu are nici o vina. La fel ca si in cazul lui Djokovic, jucatorilor nu le-a pasat de japca pe care i-au facut-o lui Djokovic. Traim niste vremuri de tot rahatul, iar lumea nu gandeste cum trebuie sau mai bine spus unii isi vad doar interesele personale.
    3 11
  • Viva Scuderia!
    Ferrari have made a donation of one million euros to help Ukrainians in need following Russia's invasion of the country.

    Working with the Red Cross and UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees), Ferrari will fund international humanitarian projects supporting Ukraine, as well as local initiatives for refugees in the Italian region.
    (RacingNews365)
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru