OFICIAL: New Jersey va găzdui curse de F1 din 2013!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.10.2011
Statele Unite ale Americii vor găzdui încă o cursă de Formula 1 din sezonul 2013 pe un circuit stradal din New Jersey.

Chris Christie, guvernatorul statului american New Jersey, a confirmat marţi seară într-o conferinţă de presă planurile pentru construcţia unui circuit de Formula 1 care va pătrunde în calendarul competiţional începând din sezonul 2013, în urma unui acord semnat cu Bernie Ecclestone.

Circuitul va avea o lungime de aproximativ 5.12 km şi va fi unul de tip stradal, urmând să fie amenajat pe drumurile publice din Port Imperial din apropierea Râului Hudson. Potrivit primelor schiţe, circuitul va beneficia de două linii drepte relativ lungi, însă cle mai multe viraje vor fi lente, ca urmare a restricţiilor impuse de un circuit stradal.

"Sunt încântat că New Jersey va găzdui Formula 1 începând din 2013 şi că va aduce unul dintre cele mai populare şi interesante sporturi în curtea noastră. Pot asigura Formula 1 că aceasta este una dintre cele mai înţelepte decizii pe care le-a luat vreodată, să vină şi să găzduiască acest eveniment în New Jersey", a declarat Christie.

În ciuda entuziasmului american, circuitele stradale nu se bucură de o popularitate majoră în rândul fanilor, întrucât restricţiile impuse configuraţiei împiedică depăşirile şi, implicit, spectacolul.

De altfel, circuitele stradale de la Monaco, Valencia şi Singapore oferă printre cele mai puţine depăşiri din calendarul competiţional.

Prin această decizie, Statele Unite va avea două curse de Formula 1 în fiecare an, după ce statul Texas va găzdui anul viitor prima cursă de Formula 1 pe un circuit permanent situat în localitatea Austin. Ultima cursă de Formula 1 din Statele Unite ale Americii a avut loc în sezonul 2007 pe circuitul de la Indianapolis.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • http://jalopnik.com/5853240/new-jersey-f1-circuit-first-spotted-on-google-earth
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru