OFICIAL: Ricciardo si Hartley, piloti de rezerva la echipele Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.01.2010
Daniel Ricciardo si Brendon Hartley vor fi pilotii de rezerva ai echipelor Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso in sezonul 2010.

Cele doua echipe de Formula 1 detinute de magnatul austriac Dietrich Mateschitz au confirmat oficial ca vor imparti aceeasi piloti de rezerva in sezonul 2010.

Acestia sunt Daniel Ricciardo si Brandon Hartley si au fost promovati din cadrul programului Red Bull Junior Team dedicat dezvoltarii tinerelor talente. Cei doi vor indeplini rolul de piloti de rezerva pentru fiecare cursa a sezonului, urmand sa petreaca timpul cu pilotii titulari si sa se familiarizeze cu procedurile necesare pentru ca la nevoie sa poata concura in Formula 1.

In varsta de numai 20 de ani, Ricciardo (foto, stanga) este actualul campion in Formula 3 Marea Britanie si a impresionat in sesiunea de teste din luna decembrie dedicata tinerilor piloti, reusind astfel sa-i convinga pe cei de la Red Bull ca merita sa faca pasul cel mare spre lumea Formulei 1.

"Este foarte incitant. A fost un e-mail la care speram inca de la testele din luna decembrie, dar nu eram sigur ca asa se va intampla. Este o mare usurare, dar si o mare satisfactie.

Va fi o introducere foarte buna pentru F1, chiar daca nu voi pilota monopostul, ci doar voi asista la intalniri si voi face ce fac si pilotii in weekenduri", a declarat australianul.

De cealalta parte, Hartley (foto, dreapta) are tot 20 de ani si anul trecut a concurat in F3 Eurio Series, dupa ce in 2008 a terminat pe locul 3 in Formula 3 Marea Britanie si a participat si la cursa desfasurata la Bucuresti in jurul Palatului Parlamentului. Neo-zeelandezul spune ca va incerca sa invete cat mai mult din tainele unui pilot de Formula 1. "Sunt fericit sa fac din nou parte din priogramul Red Bull F1 si va fi bine sa fiu prezent pe circuite pentru a invata cat mai mult posibil pentru a fi pregatit daca voi avea oportunitatea sa pilotez", a precizat neo-zeelandezul.

In paralel cu activitatea din Formula 1, Ricciardo si Hartley vor pilota in acest an in competitia World Series by Renault. Red Bull este recunoscuta pentru tinerele talente pe care le dezvolta in cadrul propriului program de acest tip, iar printre pilotii care au facut pasul spre Formula 1 se numara Sebastian Vettel, Sebastien Buemi si Jaime Alguersuari.

Via | Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru