OFICIAL: Sergio Perez va concura pentru Sauber în sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.10.2010
Sergio Perez, vicecampionul competiţiei GP2, va concura anul viitor pentru Sauber F1 Team prin intermediul unui contract de sponsorizare cu compania mexicană Telmex.

Sauber F1 Team şi-a definitivat luni linia de piloţi pentru sezonul 2011, după ce Kamui Kobayashi şi-a prelungit recent contractul cu echipa elveţiană.

Japonezul va fi acompaniat pe grila de start de Sergio Perez, care a terminat pe locul 2 sezonul 2009 al competiţiei GP2 Series. În vârstă de numai 20 de ani, el devine primul pilot mexican din Formula 1 după 30 de ani, chiar dacă nu a avut încă oportunitatea de a urca la volanul unui monopost din Marele Circ.

"Formula 1 este visul oricărui pilot tânăr de curse. Iar acest vius va deveni realitate pentru mine. Chiar dacă sunt conştient că este o mare provocare şi responsabilitate, sunt fericit să accept şi sunt mândru să reprezint ţara mea în cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor", a declarat Perez.

Alegerea lui Perez drept coechipier pentru Kobayashi pare la prima vedere surprinzătoare, întrucât mexicanul nu a fost considerat printre favoriţi să obţină un loc pe grila de start a sezonului viitor.

De altfel, se anticipa că Peter Sauber va opta pentru un pilot experimentat care să-l ajute pe Kobayashi să-şi îmbunătăţească performanţele.

Misterul alegerii s-a risipit însă în momentul în care echipa cu sediul la Hinwil a anunţat că a semnat un contract de sponsorizare cu compania mexicană de telecomunicaţii Telmex, deţinută de Carlos Slim, cel mai bogat om din lume potrivit publicaţiei Forbes. Logo-ul companiei mexicane va apărea astfel pe monopostul Sauber F1 Team începând de anul viitor.

"Sauber a fost nu numai o echipă de succes, ci şi un dezvoltator de talente pentru unul dintre cele mai cunoscute nume şi unul dintre cele mai respectate nume în sport. Decizia de a-l avea pe Sergio în cadrul echipei este semnificativă pentru cariera sa şi pentru a deveni un pilot mexican de top. Pentru Telmex şi proiectul nostru de motorsport Escuderia Telmex este un mare pas înainte şi suntem mândri să consolidăm aceşti ani de muncă pentru a avea un pilot mexican în Formula 1 cu Sauber", a declarat Carlos Slim Domit, cel mai mare fiul al lui Carlos Slim.

Numirea lui Perez că pilot titular pentru 2011 pune astfel capăt tururor speculaţiilor din presă braziliană, care susţinea că unul dintre potenţialii candidaţi este Felipe Massa.

Coechipierul lui Kobayashi în acest sezon a fost Pedro de la Rosa, înlocuit de la Marele Premiu al statului Singapore de Nick Heidfeld.

Via | Sauber Motorsport

Comentarii (1)

  • Heidfeld la Lotus
    Mai mult ca sigur in locul lui Trulli
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru