OFICIAL: Sistemul DRS, interzis în virajul Eau Rouge de la Spa

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.08.2011
FIA a informat echipele că sistemul Drag Reduction System (DRS) nu va putea fi utilizat în celebrul viraj Eau Rouge pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

La capătul mai multor discuţii purtate intre reprezentaţii forului mondial şi piloţi, FIA a decis să interzică utilizarea sistemului Drag Reduction System (DRS) în virajul Eau Rouge de pe circuitul de la Spa-Francorchamps în timpul antrenamentelor şi calificărilor.

Decizia a fost luată ca urmare a temerilor formulate de piloţi cu privire la riscul producerii unor accidente, în condiţiile în care virajul Eau Rouge este abordat cu viteze ce ajung frecvent la 290 km/h, dar şi datorită faptului că uneori aripa spate nu revine la poziţia iniţială în momentul frânarii, ceea ce are un efect negativ asupra comportamentului aerodinamic al monopostului.

Deciaia FIA, care a fost trimisă echipelor prin intermediul unei scrisori, nu va avea niciun efect în cursă, întrucât în această parte a Marelui Premiu sistemul DRS va putea fi folosit după ieşirea din virajul 4 (Raidillon) şi până la intrarea în virajul 5 (Les Combes).

FIA a mai impus o restricţie de utilizare a sistemului DRS în acest sezon, valabilă pentru tunelul de pe circuitul de la Monaco.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • tracto
    decizie inteleapta
    era de asteptat !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru