OFICIAL: Spa-Francorchamps rămâne în calendarul F1 până în 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 24.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentantii circuitului de la Spa-Francorchamps au semnat vineri prelungirea contractului pentru găzduirea Marelui Premiu al Belgiei până în sezonul 2015.

Esential 1950 este primul an in care a avut loc Marele Premiu al Belgiei
Cu numai o săptămână înaintea ediţiei din acest an a Marelui Premiu al Belgiei, reprezentaţii circuitului de la Spa-Francorechamps au organizat o conferinţă de presă în care au confirmat oficial semnarea contractului care păstrează pista în calendarul Formulei 1 pentru cel puţin trei ani.

Noua înţelegere este valabilă în perioada 2013-2015 şi a fost anunţată formal încă din luna iulie, însă la vremea respectivă contractul nu fusese încă semnat.

Noul contract prevede că Spa-Francorchamps va găzdui curse în fiecare dintre cei trei ani, chiar dacă iniţial organizatorii sperau să găsească o soluţie pentru a fi prezenţi în calendar doar o dată la doi ani, prin alternarea Marelui Premiu al Belgiei cu o cursă de pe teritoriul Franţei. Totuşi, acest proiect a eşuat lamentabil la scurt timp după ce Francois Hollande a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa, moment în care negocerile anterioare cu regimul condus de Nicolas Sarkozy erau aproape finalizate.

Oficialii circuitului au refuzat să dezvăluie care este taxa de participare pe care Belgia va trebui să o plătească pentru prezenţa în calendar, însă este cert că aceasta este mai mică decât cea achitată până în acest sezon.

Semnarea noului contract nu încheie însă incertitudinile care planează asupra calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2013, Marele Premiu al Germaniei fiind în pericol din cauza situaţiei financiare precare a circuitului de la Nurburgring.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru