OFICIAL: Suspendarea pe viata a lui Briatore a fost anulata!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.01.2010
Flavio Briatore si Pat Symonds au castigat procesul impotriva FIA referitor la scandalul Crashgate, iar suspendarea celor doi din toate competitiile forului mondial a fost anulata.

La finalul anului trecut, Flavio Briatore a dat in judecata Federatia Internationala de Automobilism (FIA), considerand ca decizia de a fi suspendat pe viata din toate competitiile afiliate forului mondial in urma scandalului Crashgate este nedreapta.

Cazul s-a judecat in luna decembrie la Curtea Franceza de Justitie, insa instanta a anuntat verdictul doar pe 5 ianuarie. Judecatorii i-au dat dreptate fostului sef al echipei Renault si au anulat pedeapsa impusa initial de FIA.

In acest caz, Briatore s-a aparat afirmand ca a fost victima unei razbunari personale a fostului presedinte al FIA, Max Mosley.

Judecatorii au explicat decizia prin faptul ca hotararea initiala nu respecta regulamentul de functionare al FIA. "Curtea a decis ca sanctiunea dictata impotriva lui Briatore a fost ilegala", a declarat judecatorul Curtii Franceze de Justitie, potrivit presei din Hexagon. In plus, Briatore a primit o compensatie financiara de 15.000 de euro, desi italianul solicitase despagubiri de 1.000.000 de euro.

UPDATE 17:57: Curtea Franceza de Justitie a anulat si suspendarea pe 5 ani din sporturile cu motor dictata de FIA impotriva lui Pat Symonds.

Reputatul inginer britanic va primi si o compensatie simbolica de 5.000 de euro.

Nelson Piquet Jr, fostul pilot al echipei in perioada 2008-2009, a acuzat Renault ca i-a solicitat sa provoace un accident in mod intentionat in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008 pentru a favoriza victoria coechipierului sau Fernando Alonso. Desi FIA a descoperit dovezi ca brazilianul spune adevarul, Renault nu a primit nicio sanctiune cu aplicabilitate imediat.

In schimb, Flavio Briatore a fost exclus pe viata din toate competiile afiliate FIA pentru ca a stiut despre accidentul deliberat al lui Piquet Jr, insa a refuzat sa recunoasca acest lucru in fata Consiliului Mondial al FIA. In acelasi caz, FIA a dictat o suspendare de 5 ani lui Pat Symonds, fostul director al departamrentului de inginerie recunoscandu-si fapta la vremnea respectiva.

Revenim cu detalii in cateva momente.

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    Formula 1 LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :))))
    Tare rau... Formula 1 este o comedie... nu zic ca nu merita pedepsit desi a fost idee super dar totusi... Piquet jr... nu este pedepsit de nimeni? Sau el era saracul fortat de situatie si este nevinovat?
    0 0
  • pai si care e fratilor pedeapsa pentru renault pana la urma
    pai daca si lui asta i-au anulat pedeapsa, lui renault nu i-au facut nimic , massa a pierdut campionatul mondial din cauza lor ,sa se duca ma sa joace fotbal , ca in F1 nu ii mai crede nimeni niciodata . Care e faza pana la urma
    0 0
  • !?
    Massa a pierdut titlul intr-un sezon in care Ferrari au fost avantajati de deciziile FIA in detrimentul celor de la McLaren. Massa a pierdut titlul pe mana sa si a echipei, nu datorita acelui incident.
    0 0
  • crashgate
    Se dovedeste si cu aceasta decizie ca totul a fost o inscenare pusa la cale de Max, pentru a se razbuna. Am mai spus-o la momentul respectiv. Intr-adevar Mosley a transformat F1 intr-o comedie. Sa speram ca cei ce l-au fortat sa plece au sesizat acest lucru la timp pentru a se putea corecta lucrurile. In caz contrar ar fi pacat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru